“Geen brugpensioen bij herstructurering De Lijn”

Print
“Geen brugpensioen bij herstructurering De Lijn”

Foto: BELGA

Brussel -

Bij de herstructurering van De Lijn mag niet naar het nieuwe stelsel van brugpensioen gegrepen worden om werknemers te laten afvloeien. Dat zegt Vlaams parlementslid Marino Keulen. Hij verzet zich daarmee tegen een suggestie van Roger Kesteloot, directeur-generaal van De Lijn.

De raad van bestuur van De Lijn zette woensdag het licht op groen voor een grondige herstructurering van de centrale diensten.

In een interview op Radio 1 liet De Lijn-topman Roger Kesteloot uitschijnen dat er gegrepen zal worden naar het ‘stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag’ (het vroegere brugpensioen) om 286 werknemers te laten afvloeien.

Dat zien de Vlaamse liberalen niet zitten. “Voor Open Vld is het geen optie om deze werknemers - met een profiel waar veel vraag voor is op de arbeidsmarkt - te betalen om thuis te blijven”, zegt Vlaams Voksvertegenwoordiger Marino Keulen.

“Er bestaat inderdaad nog een CAO die brugpensioen vanaf 55 of 58 jaar bij De Lijn mogelijk maakt onder bepaalde voorwaarden. Maar voor ons is het onbespreekbaar dat De Lijn op basis van deze CAO massaal mensen op brugpensioen laat gaan. We pleiten er dan ook voor om sterk in te zetten op begeleiding naar een nieuwe job binnen De Lijn, maar ook daarbuiten.”

(belga)