Peter Callant is de nieuwe baas van KV Oostende en neemt “weireldploegsje” over van Marc Coucke

Print

Peter Callant wordt de nieuwe voorzitter en eigenaar van KV Oostende, dat werd om 14u30 officieel bekendgemaakt op een druk bijgewoonde persconferentie. De 51-jarige verzekeringsmakelaar en financieel adviseur is een ex-sponsor en dus een man van de eerste minuut. Na stroeve/discrete onderhandelingen neemt hij voor 30 miljoen euro het “weireldploegsje” over van voorzitter/eigenaar Marc Coucke, die vanaf 1 maart naar Anderlecht trekt. Daarmee komt er een einde aan een periode van onzekerheid en speculatie bij de kustploeg, die was ontstaan toen in december de paars-witte plannen van Coucke bekend raakten.

Callant Verzekeringen & Financieel Advies zat al in het voetbal als één van de partners bij Cercle Brugge. Peter Callant en Marc Coucke hebben bovendien een gemeenschappelijk verleden bij de wielerploeg Lotto-Omega Pharma, waar Callant mee op de truitjes prijkte.

“Deal”

Er doken de voorbije weken veel namen en verhalen op bij KV Oostende. 1 maart kwam immers steeds dichterbij en tegen dan moest de overname afgerond zijn, want Marc Coucke kon naast Anderlecht geen tweede voetbalploeg onder zijn hoede hebben. De naam van Manchester City dook op aan de kust en de Engelse topclub was een serieuze optie voor 51 procent van de aandelen, maar die deal ging dus niet door.

Het dossier belandde de voorbije dagen in een stroomversnelling. Woensdag maakte Coucke zelf al bekend dat de zaak beklonken was: “Deal”, zette hij toen aan de vooravond van het Gala van de Gouden Schoen op Twitter, gevolgd door drie hartjes in de kleuren van KVO (groen-rood-geel).

Ook bij Anderlecht klonk trouwens een zucht van opluchting. Nu KVO een nieuwe eigenaar heeft, kan Coucke ­zorgeloos voorzitter worden van RSCA. Anders kwam zelfs de licentie van paars-wit in gevaar.