40 jaar OCMW-rustoord in Tongeren

Print
40 jaar OCMW-rustoord in Tongeren

Foto: Nico Francois

Tongeren - Op donderdag 8 februari is het exact 40 jaar geleden dat de eerste bewoners hun intrek genomen hebben in het OCMW-rustoord - toen nog het rustoord Sint-Jacobus, nu WZC De Motten. De acht bejaarde dames kwamen van bij de zusters in het Sint-Jacobushospitaal (de Schiervelstraat).

In de voormiddag zette OCMW-voorzitter Johnny Vrancken de personeelsleden in de bloemetjes die er vanaf dag één bij waren en vandaag nog steeds aan de slag zijn: Josepha Moens en Nicole Mommen (kuisploeg), Paula Jans (keuken), Jos Mulleners (technieker), Yvette Putzeys (verzorging), Freddy Ernots (boekhouding) en Jos Vroonen (kok). Nog een pionier is Fernande Delpire (verpleging, verblijft sinds 2012 zelf in het WZC) . 

"We zijn gestart met acht residenten, maar er waren 99 kamers en tien appartementen. Vandaag telt het woonzorgcentrum 159 bedden en nog eens zes voor kortverblijf. In 2017-2018 is er geen verhoging van de dagprijs. Daardoor zitten we onder het gemiddelde in Limburg", wist de voorzitter. Hij deed een oproep tot de zes pioniers om zich, na hun loopbaan, aan te sluiten bij de groep van 150 vrijwilligers.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio