Anderlecht is record kwijt: bom volk komt kijken naar U19-wedstrijd, Real-doelman geeft fans waar voor hun geld

Print

De U19 van Real Madrid hebben zich woensdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de UEFA Youth League. Op zich geen speciaal nieuwsfeit, maar wel als je weet dat er liefst 35.000 supporters kwamen opdagen.

De UEFA U19 van de Koninklijke worden getraind door ex-sterspeler José María Gutiérrez Hernández, beter bekend als Guti. De flamboyante Spanjaard, ondertussen 41 jaar, trok met zijn team naar Krasnodar en wakkerde klaarblijkelijk de Russische voetballiefde aan. Maar liefst 35.000 supporters kwamen opdagen voor de wedstrijd. Ter vergelijking: toen Real met 10-0 gehakt maakte van APOEL Nicosia zaten er 390 Spaanse supporters op de tribune.

De wedstrijd tussen Krasnodar en Real staat voortaan te boek als de drukst bijgewoonde ooit in de UEFA Youth League. Daarmee is Anderlecht een record kwijt want de wedstrijd van de U19 van paars-wit tegen FC Barcelona (1-0 winst) in 2015 leidde tot nu de dans met 12.871 toeschouwers.

De fans in Rusland kregen dan ook nog eens waar voor hun geld. Na 120 minuten met kansen aan beide kanten moesten er strafschoppen getrapt worden. In die reeks ontpopte Real-doelman Moha Ramos zich tot held van de avond. De 17-jarige Spaanse Senegalees stopte de eerste drie Russische elfmeters en stuurde zijn team zo naar de kwartfinales.

De ploegen:

Krasnodar: Safonov, Ivashin, Utkin, Golubev, Chernikov, Martynov, Sergeev, Grigoryan (62 ‘), Bochko, Borodin, Ignatyev, Suleymanov

Real Madrid: Moha, Lopez, Alex Martin, Zabarte, Martin, Alberto, Augusto, Baeza (60 ‘), Dani Gómez, Oscar, Gelabert, Antonio Blanco (85’), Adri