Moeder beleeft de schrik van haar leven wanneer zij en haar zoon dreigen te ‘verdrinken’ in ballenbad

Print

Moeder beleeft de schrik van haar leven als zij en haar zoon dreigen te ‘verdrinken’ in ballenbak Video: Facebook

Een vrouw uit Singapore vreesde onlangs voor haar eigen leven en dat van haar zoontje toen ze dreigden te ‘verdrinken’ in een ballenbad. De moeder had haar evenwicht verloren toen ze door de zee van ballen waadde, maar slaagde er niet meer in recht te krabbelen. De panikerende vrouw kon uiteindelijk de hand van haar redder vastgrijpen en kon samen met haar zoontje en twee andere kinderen uit de bak klimmen. “Het was een vreselijke ervaring, ik zal nooit nog in een ballenbad spelen.”

Blogster Vivien Low beleefde naar eigen zeggen de “schrik van haar leven” toen ze met haar zoontje naar een nieuwe speeltuin met meerdere etages ging in een winkelcentrum in Singapore. De vrouw heeft hoogtevrees, maar overwon haar angst omdat haar zoontje wilde klimmen en spelen. “Ik dacht dat het ballenbad de veiligste plek was”, schreef de moeder op Facebook. “Maar ik had me enorm vergist.”

Low - die een gestalte van 1 meter 72 heeft - klom samen met haar zoon in de bak, maar raakte al snel in de problemen toen ze haar evenwicht verloor en op haar rug tussen de ballen belandde. “Ik kon niet bij de bodem en ik kon ook niet meer rechtstaan. Ik probeerde te rollen, maar ook dat lukte niet.” De vrouw raakte in paniek en begon om hulp te schreeuwen, maar er schoot haar niemand te hulp.

“Ik wist niet meer wat ik nog kon doen, en raakte helemaal van streek”, schrijft Low, die had gezien dat haar zoontje en twee andere kinderen ook aan het ‘verdrinken’ waren. Een andere dame was net aan het filmen, toen ze plots doorhad dat de moeder en de kinderen in de penarie zaten. Ze stopte met filmen en begon onmiddellijk hulp te zoeken, maar er was nog steeds niemand in de buurt om te helpen.

“Vreselijke ervaring”

Low kon uiteindelijk een reddende hand vastgrijpen en slaagde erin recht te staan. Ze hees zichzelf uit de bak en greep snel de andere kinderen vast om hen naar de kant te trekken. “Toen kwamen er plots personeelsleden aangesneld, die me hielpen om de kinderen - mijn zoontje, een jongen en een meisje - in veiligheid te brengen. Het meisje huilde en volgens mij verloor ze het bewustzijn na het incident.”

Hoewel Low de beproeving een “vreselijke ervaring” vond en nooit nog een voet in een ballenbak zal zetten, is ze niet van plan om haar kinderen tegen te houden als ze zich tussen de ballen willen amuseren. “Maar ik zal ervoor zorgen dat er altijd een volwassene in de buurt is om toezicht te houden.”

Ze publiceerde de beelden van het incident op Facebook, waar ze al honderdduizenden keren werden bekeken en wil ouders behoeden voor de mogelijke gevaren van een speeltuin. “Soms kan het personeel niet onmiddellijk ingrijpen als er iets fout loopt”, waarschuwt de vrouw. “Ik smeek je om je kinderen te vergezellen als ze gaan spelen. Meer volwassenen in de buurt betekent dat er meer mensen zijn om de kinderen in de gaten te houden.”