Brandweer Bilzen moet omweg maken naar brand in Voeren door omhooggekomen brug

Print
Riemst / Voeren -

Het wegdek van de brug over het Albertkanaal in Hallembaye (Wezet) is zo'n 40 centimeter omhooggekomen, waardoor de brug uiteraard is afgesloten voor alle verkeer. De brandweer van Bilzen die vanochtend werd opgeroepen om een brand in Voeren te blussen, moest door het omhooggekomen wegdek een omweg maken.

Donderdagochtend werden temperaturen tot -15 graden Celsius gemeten in de buurt van Luik, zo meldt l’Avenir. In Wezet hebben ze dat geweten. De brug over het Albertkanaal kwam er omhoog. Wellicht liggen de vriestemperaturen aan de basis van het probleem.

Volgens een getuige zouden de metalen kabels van de brug door de koude zodanig zijn gekrompen dat ze het wegdek mee omhoog trokken. De gemeente laat weten dat de brugstructuur naar alle waarschijnlijkheid niet beschadigd is en dat de brug weer in zijn oorspronkelijke positie zal terugkeren als het weer wat warmer wordt.

Zowel onder als op de brug zal het verkeer volgens de politie waarschijnlijk maanden hinder ondervinden. “Ik kan niet zeggen hoe lang het nog zal duren, maar langer dan een dag of twee”, reageert de burgemeester van Wezet.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio