Patrick Orlans genoemd als nieuwe voorzitter van KV Oostende

Print

Wie volgt Marc Coucke op als nieuwe baas van KV Oostende? Het is de vraag van de dag die op een persconferentie om 14.30 uur beantwoord zal worden.

LEES OOK: KV Oostende-voorzitter Coucke kaapt het feestje van Vormer: vandaag duidelijkheid over nieuwe eigenaar

Er vallen heel veel namen onder wie die van de West-Vlaamse tabaksman Guido Vandermarliere die in 2012 zijn bedrijf voor een half miljard euro verkocht en daarna investeerde in koekjesfabriek Destrooper. Zijn zoon Fred Vandermarliere wakkerde de geruchten nog wat aan op twitter en scoort naamsbekendheid, maar bronnen dicht bij het dossier ontkennen dat Vandermarliere straks de scepter gaat zwaaien bij KVO. Vandermarliere ontkende ook zelf bij Focus WTV dat hij iets met de overname van KV Oostende te maken heeft.

Wat wel concreet lijkt is de piste: Christophe Desimpel die nu de Oostendse Wellingtonrenbaan runt. Hij is de zoon van gewezen Manager van het Jaar Aimé Desimpel die vroeger ook een belangrijke rol speelde bij KVO. Ook is hij een man van de eerste minuut zoals gisteren werd gefluisterd op de Gouden Schoen. Of Desimpel de locomotief wordt die een groep investeerders zal trekken moet nog blijken. Mogelijk is hij een co-investeerder. KVO nodigde alvast nog wat ondernemers uit op de persconferentie van vanmiddag om ook hen mee in het bad te trekken. Coucke zelf houdt misschien ook 9 procent van de aandelen, want dat kan wettelijk.

Desimpel is alleszins geen kandidaat-voorzitter, maar heeft ook goeie banden met Patrick Orlans en diens zoon. Het klinkt ook steeds luider dat Orlans zelf de rol van voorzitter op zich zou nemen op aanvraag van de geldschieter. Orlans maakte al lang naam in het voetbal, onder meer bij Eendracht Aalst, bij Lokeren, Club Brugge en nu al even als Algemeen directeur bij KV Oostende. Aalst ging wel failliet, maar bij KVO legt Orlans sterke commerciële cijfers voor.

Het lijkt een ideale oplossing voor iedereen. De stad Oostende is dan blij met de lokale verankering met Desimpel en Coucke installeert met Orlans een persoon die hij helemaal vertrouwt.