Schaatsster Jelena Peeters is ziekjes en schrapt één afstand op Winterspelen

Print
Schaatsster Jelena Peeters is ziekjes en schrapt één afstand op Winterspelen

Foto: AP

De Belgische snelschaatsster Jelena Peeters zal op de Winterspelen van Pyeongchang niet deelnemen aan de 1.500m op 12 februari, dat laat de Belgische federatie weten. “Jelena herstelt momenteel van een kleine griep en wil zich op die manier optimaal kunnen voorbereiden op de 5.000 m, vier dagen later”, klinkt het.

De Winterspelen in Zuid-Korea worden geteisterd door het norovirus maar daar heeft het forfait van Peeters niets mee te maken, benadrukt Johan Bellemans, de dokter van Team Belgium in Pyeongchang.

“Jelena heeft geen maag- of darmklachten maar heeft last van de bovenste luchtwegen. Het is een kleine griep waarbij haar sinussen, keel en longen wat dicht zitten. We vermoeden dat ze het op het vliegtuig naar hier heeft opgepikt. Inmiddels is het ergste achter de rug. De piek is duidelijk voorbij. Maar voor de 1.500 meter is de kans te groot dat ze in uitputting moet gaan”, legt de teamdokter uit.

Voor de 5.000 meter, die op 16 februari geprogrammeerd staat in het Gangneung Oval, verwacht Johan Bellemans geen problemen.