Tom Boonen even ambitieus op vier als op twee wielen: “Nu wil ik de titel pakken”

Print
Tom Boonen even ambitieus op vier als op twee wielen: “Nu wil ik de titel pakken”

Foto: Photo News

Minder dan een jaar nadat hij het wegwielrennen vaarwel zwaaide op de piste van Roubaix, is Tom Boonen klaar voor de start van een tweede carrière. Voor wie dacht dat de voormalige wereldkampioen op de fiets het autoracen zou benaderen als een hobbyprojectje, zette Boonen gisteren de puntjes op de i. “Ik hou niet van half werk.”

Het sabbatjaar van Tom Boonen zit er definitief op. “Ik heb mij rot geamuseerd op de fiets, heb het nadien een paar maanden rustig aan gedaan en nu is het tijd voor een ambitieus project”, klinkt het vastberaden bij Boonen. In zijn eerste volledige autosportseizoen wil Boonen samen met ervaren rotten Anthony Kumpen en Bert Longin in een Porsche 911 Cup meteen zijn eerste Belgische titel in het nationale Belcar kampioenschap pakken. En de 24 uur van Zolder winnen. “Ik ben ervan overtuigd dat dit twee realistische doelen zijn. Vorig jaar heb ik mij te nederig opgesteld in het racecircuit. Ik hou niet van half werk. Ik heb druk nodig om te kunnen presteren en wil het zo professioneel mogelijk aanpakken.”

Het Belcar kampioenschap gaat over zes races, vier in Zolder en twee in Spa. Naast de Belcar zal Boonen ook nog aantreden in het Europese Nascarkampioenschap. In totaal goed voor een vijftiental races. “Dit is geen bevlieging. Mensen uit mijn naaste omgeving weten dat ik al onnoemelijk veel tijd heb gestoken in mijn autosportcarrière. Ik wil dit 10 à 15 jaar blijven doen.”