Park van Genk zegt stop tegen pesten

Print

Foto: Natacha Peeters

Houthalen-Oost

Houthalen-Helchteren - In de kinderrechtenschool Park van Genk school werken ze al jaren aan leefklimaatbevordering en aan het verkrijgen van een respectvolle grondhouding... Maar hoe doe je dit juist?

Doorheen alle klassen zet de kinderrechtenschool Park van Genk in op kinderrechten. Dat betekent dat iedereen anders kan zijn en toch gelijk! "We hebben allemaal dezelfde rechten en plichten. Wij vinden de verdraagzaamheid tegenover elkaar zeer belangrijk", klinkt het op de school. "Daarom hebben we enkele jaren geleden ook een duidelijk pestbeleidsplan opgesteld in onze school."

De week tegen pesten is het moment bij uitstek om dat anti-pestprotocol nog eens in de kijker te zetten. Zo doen de kinderen mee aan de move tegen pesten. De vier stippen op hun hand herinneren hen aan de afspraken die er gelden om pesten tegen te gaan. "Maar niet enkel tijdens deze week werken we aan verdraagzaamheid. Eind februari hebben we de kindermusical 'Stop!' tegen zinloos geweld. Het lieveheersbeestje is het symbool voor zinloos geweld. Dus in onze school zeggen we stop tegen pesten!"

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio