Park van Genk breit sjaal van 300 meter

Print

Foto: Natacha Peeters

Houthalen-Oost

Houthalen-Helchteren - Het was buiten aan het vriezen, de verwarming stond uit... en toch werd het een hartverwarmende dag in Park van Genk.

"Een maand geleden zijn we tijdens de middag begonnen met een breien van een heel lange sjaal", klinkt het bij de school. "Leerlingen uit de hele school (ja, zelfs kleutertjes) konden beslissen om mee te doen aan deze actie. Tot wel 35 leerlingen en kleutertjes kwamen iedere middag breien. De sjaal werd bijna 300 meter lang.  Natuurlijk was dit enkel mogelijk dankzij de hulp van de breiende moeders, grootmoeders en andere sympathisanten. Het was een groot succes. Jong en oud, jongens en meisjes iedereen was verbonden en hielp mee."

Tijdens de Dikke truiendag werden er lessen gegeven in alle klassen omtrent de opwarming van de aarde. "Deze opwarming wilde we symboliseren op ons schooldomein door zoveel mogelijk bomen in te pakken met een warme sjaal. Het resultaat is verbluffend. De ouders van het derde kleuterklasje en het eerste leerjaar werden ook uitgenodigd op deze dag om 'het belang van voorlezen' in de picture te zetten. Dit alles kwam in samenwerking met schoolopbouwwerk. Er werd een boek voorgelezen door de directie. Natuurlijk was dit boek ook in het thema van Dikke truiendag: 'De Toverwol'. Nadien konden de ouders en leerlingen opdrachten uitvoeren in functie van dit boek."

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio