Drie vrouwelijke superfans in het vizier na vergiftiging van ‘Idool’-finalist

Print
Drie vrouwelijke superfans in het vizier na vergiftiging van ‘Idool’-finalist

Foto: Nieuwsblad.be

Het gerecht onderzoekt of een hevige fan ‘Idool’-finalist Andrei Lugovski (34) wilde vermoorden. Drie vrouwelijke fans van de vergiftigde zanger worden onderzocht “omdat ze opvielen door hun gedrag”. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De zanger ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis, nadat hij thallium, het dodelijke bestanddeel van rattengif, binnenkreeg. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, voert een gerechtelijk onderzoek.

De vrouwen die de speurders in het vizier hebben, “passen in het profiel van een mogelijke dader”, vertelt een bron dicht bij het onderzoek aan Het Laatste Nieuws. “Zij volgden Andrei op de voet en vielen op bij de entourage van de zanger.” Volgens de bron doen zulke fans soms rare dingen, en zijn het vaker vrouwen dan mannen die iemand met gif proberen te vermoorden.

Wat het motief voor de vergiftiging is, blijft voorlopig onduidelijk. Ook wanneer Lugovski de giftige stof binnenkreeg is nog niet geweten.

Op de sukkel sinds fanreis

De zanger sukkelde al een tijdje met zijn gezondheid. Eind oktober brak Andrei Lugovski zijn been tijdens een fanreis in de Spaanse badstad Lloret de Mar. Die breuk beterde niet en na verloop van tijd traden er complicaties op. Dokters dachten in eerste instantie aan een infectie, maar zijn toestand ging van kwaad naar erger. Lugovski belandde in een coma. Vorige maand zouden de dokters ontdekt hebben dat de zanger mogelijk slachtoffer werd van een vergiftiging. Hij ligt nog steeds in een coma.

De van Wit-Rusland afkomstige Oostendenaar werd derde in de talentenjacht ‘Idool’ in 2007. Sindsdien treedt hij op als charmezanger. Hij werkte samen met onder anderen Christoff, Will Tura, Helmut Lotti, Dana Winner, Johnny Logan en Gunther Neefs. De zanger is ook populair in Duitsland.

LEES OOK (N+): ‘Idool’-finalist vergiftigd: van beenbreuk tijdens fanreis tot coma