Maud Vanhauwaert - 'Mijn Punt Is Eigenlijk' @ Bib Genk - 04/02/18

Print
Maud Vanhauwaert - 'Mijn Punt Is Eigenlijk' @ Bib Genk - 04/02/18

Foto: Marc Vos

Centrum

Genk - Zondagavond in de bib in Genk woonden we een try-out bij van de voorstelling 'Mijn Punt Is Eigenlijk' van Maud Vanhauwaert, die onlangs tot stadsdichter van Antwerpen werd verkozen. Maud werd begeleid door de muzikanten Geert Waegeman (Cro Magnon, Braakland/ZheBilding,...) en Tom Kestens (Lalalover, Das Pop, ...) zodat de voorstelling een amalgaam van poëzie, muziek en theater werd. En dat was aangenaam om te zien en te horen, en niet zelden nog heel grappig ook.

Maud was in 2013 ook stadsdichter van Genk. Ze schrijft poëzie en ademt poëzie. Haar liefde voor tekst, verhaal en woord was overduidelijk door haar enthousiasme en overgave. Er werd met poëzie en woorden gespeeld, gejongleerd en geëxperimenteerd dat het een lieve lust was. Een enkele keer liet ze nog even een steek vallen - het was dan ook een try-out - doch ook dan trok ze zich goed uit de slag. Zelfs een kleine publieksquiz was inbegrepen. Je werd trouwens als toeschouwer voortdurend getriggerd, erbij betrokken en soms ook op het verkeerde been gezet. Best de moeite dus, deze voorstelling die binnenkort in première gaat. Als afsluiter las Vanhauwaert haar Genkse stadsgedicht nog eens voor van op het allerhoogste punt in de bib, net als ze dat destijds deed.

Het hoge feel good gehalte maakte het tot een fijne weekendafsluiter en een goede reden om de winterse koude te trotseren. 's Avonds nog eens alle Genkse stadsgedichten erbij genomen en herlezen. Een wonderlijke collectie!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio