Indoor Red Lions beginnen WK met nederlaag tegen Oostenrijk

Print
Indoor Red Lions beginnen WK met nederlaag tegen Oostenrijk

De Indoor Red Lions hebben woensdag in hun eerste wedstrijd van de groepsfase van het WK indoorhockey in Berlijn met 2-7 verloren van Oostenrijk, de nummer 2 van de wereld en regerend vicewereldkampioen. Vorig jaar nog, in de finale van het EK in Antwerpen, speelde België 4-4 gelijk tegen Oostenrijk, alvorens ze onderuit gingen in de shoot-outs.

Net zoals in Antwerpen, ondervonden de Belgen moeilijkheden om in de wedstrijd te komen. Zo kwam Oostenrijk al vroeg op voorsprong, na doelpunten van Körper (0-1) en Eitenberger (0-2). Het duurde dan ook even vooraleer België haar spel vond. Een mooi berekende actie van Tanguy Zimmer (7e) gaf de “Indoor Red Lions” even weer hoop. Even later kreeg België de kans om gelijk te maken op een strafcorner, maar die poging draaide op niets uit.

Na de pauze herhaalde de geschiedenis zich. Het was opnieuw Körper die verdubbelde voor de Europees kampioen en vice-wereldkampioen. Gaëtan Dykmans dichtte nog even de kloof met zijn doelpunt. De Belgische hoop bleek maar ijdel te zijn toen Körper enkele seconden later zijn derde van de wedstrijd maakte. Amper zeven minuten later schreef diezelfde Körper een vierde doelpunt achter zijn naam. Uher en Benjamin Stanzl zetten naar het einde van de wedstrijd toe nog de finale score op het bord: 2-7.

In de andere wedstrijden van groep B overklaste Iran Zwitserland met 5-1 en domindeerde Rusland Zuid-Afrika (5-0).

Voor België is het de eerste keer dat het deelneemt aan dit tornooi, dat in totaal twaalf deelnemende landen telt. Ons land, de nummer 16 op de wereldranking, mikt op de top 6. De jongens van coach Alexandre de Chaffoy spelen woensdag om 22:05 tegen Iran (FIH-7). Nadien ontmoeten de Indoor Red Lions nog Rusland (FIH-4), Zwitserland (FIH-8) en Zuid-Afrika (FIH-12).

De vier eerste ploegen uit de groepsfase gaan door naar de kwartfinales, die op vrijdagavond plaatsvinden. De halve finales gaan op zaterdag door. De finale wordt op zondag beslecht.

Nog steeds de kaarten in handen

Ondanks de zware 7-2-nederlaag die België in de openingswedstrijd van het WK indoorhockey leed tegen Oostenrijk, hebben de Indoor Red Lions nog steeds de kaarten in handen voor de komende wedstrijden van de poulefase. Om het vooropgestelde doel om in de top 6 te eindigen te behalen, moet ons land minstens de kwartfinales bereiken.

“Als je kijkt naar onze prestatie in Antwerpen [de finale van het EK, waar België in de shoot-outs verloor van Oostenrijk na een 4-4-gelijkspel, nvdr.], dan is het niet makkelijk om 7-2 te slikken,” reageerde ouderdomsdeken van de groep Thibault Cornillie na afloop van de wedstrijd. “We moeten ons nog aanpassen aan het toernooi, meer bepaald aan de trage ondergrond. Het doel blijft om de kwartfinales te halen. Het is dus aan ons om te na te gaan wat er fout liep vandaag tegen Oostenrijk,” voegde de Racing-verdediger er nog aan toe.

Er was nog onzekerheid of Cornillie aan de wedstrijd zou kunnen beginnen, nadat hij dinsdag op training een verstuiking opliep. Door tussenkomen van de kinesist geraakte de verdediger alsnog speelkaar. “Het is natuurlijk nooit fijn om geblesseerd aan een toernooi te beginnen, maar ik ben dit soort blessures al gewoon. In dit geval heeft het terrein er ongetwijfeld wat mee te maken. Het terrein is namelijk sterk verschillend van het type waarop we normaal spelen. De ondergrond is nogal rubberachtig, waardoor je makkelijker blijft hangen. Het is zo dat ik mij heb geblesseerd. Het terrein vertraagt het spel. Van die informatie moeten we vanavond gebruik maken tegen Iran. Hetzelfde geldt voor ons probleem met de strafcorners. Van de zes of zeven die we gekregen hebben, hebben we er geen enkele kunnen scoren. Misschien werden ze te traag gegeven, misschien moesten we andere varianten uitproberen. Hoe dan ook stond er telkens een muur van tegenstanders voor ons.”