Dit personage verdwijnt uit ‘De Buurtpolitie’

Print
Dit personage verdwijnt uit ‘De Buurtpolitie’

Foto: De Buurtpolitie

Nicoline Hummel, die al sinds 2013 gestalte geeft aan hoofdinspecteur Tineke, staat vandaag voor de laatste keer op de set van ‘De Buurtpolitie’. Eerst verdwijnt Tineke halftijds van het scherm, vanaf september moeten de kijkers haar helemaal missen.

In de aflevering van donderdag 8 februari vraagt Tineke aan commissaris Roger om het rustiger aan te doen en krijgt het team deeltijds versterking van een andere hoofdinspecteur, Lotte Vissers. Nicoline Hummel zal vanaf donderdag dus nog halftijds meespelen in de populaire politiereeks op VTM.

Dit personage verdwijnt uit ‘De Buurtpolitie’
Foto: Echte Verhalen: De Buurtpolitie

Vanaf het tiende seizoen, dat start in september 2018, zal hoofdinspecteur Tineke geen deel meer uitmaken van het korps en verdwijnt ze volledig van het scherm, al is een terugkeer niet uitgesloten. Hoofdinspecteur Lotte zal vanaf dit najaar een vast duo vormen met inspecteur Koen, gespeeld door Andy Peelman.

Actrice Nicoline Hummel is er al bij sinds de start van de reeks in 2013. “Het waren vier ongelooflijke jaren. Ik had bij de start van het eerste seizoen nooit verwacht dat ‘De Buurtpolitie’ zo’n groot succes zou worden. Ik kijk met de glimlach terug op dit avontuur, maar wil mij nu richten op de toekomst. Als actrice wil ik immers van alles wat geproefd hebben. Mijn break bij ‘De Buurtpolitie’ zorgt ervoor dat ik me kan engageren voor andere projecten, maar Tineke zit in mijn hart dus niets sluit uit dat ik ooit opnieuw te zien zal zijn”, aldus Hummel.

Nieuw personage

Dit personage verdwijnt uit ‘De Buurtpolitie’
Foto: VTM

Hoofdinspecteur Lotte Vissers wordt vertolkt door Charlotte De Groof (30). De aandachtige ‘De Buurtpolitie’-kijker herkent Lotte waarschijnlijk als de halfzus van inspecteur Koen. Ze heeft vorig jaar al een gastrol gespeeld in de reeks.

“Ik ben ontzettend blij dat ik het ‘De Buurtpolitie’-team mag versterken. Ik introduceer een nieuw personage in de reeks en dat ik als Lotte de halfzus van Inspecteur Koen speel, maakt het enkel nog specialer. Ik sta ondertussen al een aantal maanden met Andy op de set en beleef er veel plezier aan. Hopelijk voelt de kijker dat ook.”