TW Classic verwelkomt deze zomer onder meer Editors en Kraftwerk

Print
TW Classic verwelkomt deze zomer onder meer Editors en Kraftwerk

Foto: DBA

Eén zomerse dag, één podium, een selecte groep artiesten met straf palmares. Dat zijn de ingrediënten voor het festival TW Classic. Op de affiche van editie 2018: Editors, The National, Kraftwerk 3-D en dEUS. Later worden daar nog drie namen aan toegevoegd.

Editors en Werchter. Een match made in heaven. In 2006 maakten Editors kennis met Rock Werchter. In de namiddag, op de main stage, onder een blakende zon. Twee jaar later speelden ze het duizendste concert in de geschiedenis van het festival. Nog twee jaar later maakten ze er een hit: No Sound But The Wind - live at Rock Werchter 2010 wordt een gouden single en haalt de eerste plaats in de Ultratop.

Elke nieuwe plaat is een evenement, elk concert een heilige mis. Dit jaar verschijnt op 9 maart hun zesde album Violence. Een dikke week later staan Editors in een al maanden uitverkocht Sportpaleis. En als kers op de taart worden ze de headliner op TW Classic 2018. “We are absolutely thrilled”, zo laat de groep zelf weten.

The National is een groep die grote menigtes beroert. De vaandeldragers van de Amerikaanse indierock. Vanaf het derde album Alligator (2005) presteert The National op een zeer hoog niveau. High Violet (2010) brengt de groep ook het verdiende commerciële succes. En met hun jongste Sleep Well Beast (2017) halen de Amerikanen hun eerste grote prijs binnen: een Grammy Award voor Best Alternative Music Album.

TW Classic verwelkomt deze zomer onder meer Editors en Kraftwerk
Kraftwerk aan het werk Foto: ISOPIX

Ook Kraftwerk mocht vorige maand een Grammy (Best Dance/Electronic Album) ophalen voor hun 3-D The Catalogue, een hightech herwerking van hun albums. In 2014 mochten de Duitsers ook al een Lifetime Achievement Award ophalen in LA. Terecht, want de geschiedenis van de moderne popmuziek zou er zonder hen mogelijk helemaal anders hebben uitgezien. En nu brengen de electropioniers hun 3-D show dus naar TW Classic.

Daarnaast zal ook dEUS er op het podium staan. dEUS tekende als eerste Belgische rockgroep een contract bij een grote Britse platenfirma. De groep stond als eerste op grote buitenlandse festivals. De vijf van Antwerpen keren na een onderbreking van anderhalf jaar terug voor een grote viering op vertrouwd terrein. Met nieuwe gitarist Bruno De Groote.

De affiche van TW Classic moet verder nog aangevuld worden met drie namen. De editie 2018 vindt plaats op zaterdag 14 juli in het Festivalpark in Werchter. De ticketverkoop start op vrijdag 9 februari om 10 uur .

Lees meer over de festivals