Kenny De Ketele klopt maatje Moreno De Pauw na beklijvende finale in Kopenhagen: "Ik had superbenen"

Print

Een vierde keer deze winter bingo voor Kenny De Ketele. Met De Deen Michael Morkov, die de Zesdaagse van Kopenhagen een zevende keer won, was De Ketele in de finale te sterk voor Moreno De Pauw en de Nederlander Yoeri Havik. In een tot de nok gevulde Super Ballerup Arena sloot De Ketele de zesdaagsewinter in stijl af.

De Ketele en de Deense allrounder Michael Morkov, die een thuiswedstrijd afwerkte, toonden in de afsluitende spurten een duidelijke meerwaarde. 

"Wilden we Moreno De Pauw en Yoeri Havik op de knieën krijgen, dan moesten we er een harde finale van maken", vertelt De Ketele. "Intrinsiek zijn Moreno en Yoeri sneller dan Michael en mij, maar na een slopende wedstrijd is dat anders. 
Gesteund door een dolenthousiast publiek konden we een kleine achterstand goedmaken in de spurten. Het regende aanvallen in de finale. Slag om slinger werd er aangevallen. Na een paar doublettes dacht ik dat de buit binnen was, maar Moreno en Yoeri gaven niet af.  Gelukkig beschikten we over superbenen", was De Ketele dolenthousiast met de winst in Denemarken.  

De Ketele won eerder deze winter in 't Gentse Kuipke en Rotterdam (met De Pauw) en was ook de beste in Bremen (met Theo Reinhardt). Vul aan met ereplaatsen in Londen en Berlijn en De Ketele is zonder tegenspreken de beste zesdaagserenner van het moment. 

"Deze winter heb ik leemtes opgevuld. Ik won nooit eerder in Rotterdam en Kopenhagen. Voor eeuwig en altijd staat mijn naam op de boarding in Rotterdam en Kopenhagen en daar ben ik wel fier op." 

Otto Vergaerde en debutant Jules Hesters eindigden knap zevende. Op de slotdag won Hesters opnieuw de Giant Sprint. "Met klamme handjes ben ik aan mijn eerste profzesdaagse begonnen", zegt Hesters. "Ik ben gids Otto Vergaerde ongelooflijk dankbaar. In deze zesdaagse heb ik enorm veel geleerd. Hopelijk krijg ik nieuwe kansen. Dit jaar debuteren in 't Kuipke is een jongensdroom", voegt de olijke Gentenaar er aan toe. 

Robbe Ghys, die 39° koorts had, verscheen op de slotdag niet meer op het ovaal. Lindsay De Vylder werd aan de Ier English gekoppeld. Zo glipte voor het duo van Sport Vlaanderen-Baloise een mogelijke podiumplaats door de vingers.

 
Tijd om op de lauweren te rusten, is er voor De Ketele en co niet bij. Vannacht om 4 uur werden ze op de luchthaven van Kopenhagen verwacht. Om 6 uur steeg het vliegtuig op naar Lissabon. Daar wacht nog een treinreis naar de stageplaats in Sangalhos. De stage in Anadia, als voorbereiding op het WK, duurt tot vrijdag 16 februari. De Ketele, M. en Ayrton De Pauw, De Vylder, Ghys, Sasha Weemaes, Jolien D'hoore, Lotte Kopecky, Annelies Dom, Saartje Vandenbroucke, Gilke Croket en Nicky Degrendele werken naar het WK In Apeldoorn toe. 

 

 

 

De eindstand:

1. DE KETELE-M. Morkov 313 punten 
2. DE PAUW-Havik 297 
op 7 ronden 
3. Lampater-Hester 225 
4. Staniszewski-Pszczolarski 213 
op 17 ronden 
5. Mora-Vedri-J. Morkov 134 
op 18 ronden 
6. Van Zijl-Jorgensen 114 
op 20 ronden 
7. VERGAERDE-HESTERS 153 
8. Kron-Nielsen 137 
op 21 ronden 
9. Teklinski-Krawczyk 98 
op 23 ronden  
10. Müller-Graf 51 
op 25 ronden 
11. DE VYLDER-English 124 
op 29 ronden 
12. Selenati-Burkart 98 
op 36 ronden 
13. Bradbury-Potts 64 
op 42 ronden 
14. Holloway-Pirius 49 
15. Hesslich-Lander 49.