Onderzoek UHasselt-Jessa-ZOL ontvangt donatie van bijna 14.000 euro

Print
Onderzoek UHasselt-Jessa-ZOL ontvangt donatie van bijna 14.000 euro

Foto: TONY VAN GALEN

Diepenbeek / Hasselt / Genk -

De organisaties achter Live a Life en de International Sanicole Airshow doneren 13.825 euro aan het ‘Limburg Clinical Research Program’ (LCRP) van UHasselt, Jessa Ziekenhuis en Ziekenhuis Oost-Limburg. Dat meldt UHasselt in een persbericht.

Het driedaagse Live a Life wordt jaarlijks georganiseerd ter nagedachtenis van Saartje Vennekens, die op dertigjarige leeftijd aan kanker overleed. De organisatie overhandigde een cheque van 10.325 euro - de opbrengst van de editie van 2017 - aan het Limburg Clinical Research Program (LCRP). “Als Limburgse organisatie vinden we het belangrijk om dit bedrag te doneren aan Limburgse instellingen die werken aan het terugdringen van het aantal kankergevallen via medisch-wetenschappelijk onderzoek”, klinkt het.

Ook de organisatie achter de International Sanicole Airshow doneerde een cheque van 3.500 euro aan het kankeronderzoek en aan de Mobile Health Unit van LCRP. De onderzoekers van die Mobile Health Unit monitorden namelijk de stuntende piloten tijdens de recentste editie.

Het Limburg Clinical Research Program (LCRP) is een samenwerkingsverband van de faculteit Geneeskunde en Levenswetenschappen van de UHasselt, en de Limburgse ziekenhuizen ZOL Genk en Jessa Hasselt. “Kankeronderzoek en digitale zorginnovatie zijn belangrijke speerpuntdomeinen van het programma”, zegt Helene Piccard, coördinator van het LCRP. De donaties zijn dan ook een welkome erkenning en aanmoediging voor het onderzoek, beaamt LCRP-voorzitter Piet Stinissen. “Met ons medisch-wetenschappelijk onderzoek willen we als UHasselt, Jessa en ZOL de zorg, innovatie en opleiding in de regio verder versterken”, aldus Stinissen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio