Mathieu van der Poel zet jacht op dertig seizoenszeges voort tijdens Parkcross Maldegem, Wout van Aert ontbreekt

Print
Mathieu van der Poel zet jacht op dertig seizoenszeges voort tijdens Parkcross Maldegem, Wout van Aert ontbreekt

Foto: BELGA

Maldegem -

Woensdag gaat het veldritseizoen voort met de Parkcross in het Oost-Vlaamse Maldegem. Wereldkampioen Wout van Aert komt er niet aan de start. Wel van de partij zijn Michael Vanthourenhout, de tweede van het WK in Valkenburg, Eli Iserbyt, de wereldkampioen bij de beloften, en de Nederlander Mathieu van der Poel, in Valkenburg pas derde, maar met 26 zeges wel de slokop van het seizoen.

Ook ex-Europees kampioen Toon Aerts, vierde op het WK, Laurens Sweeck en Lars van der Haar zijn present.

Van der Poel wil voor 30 zeges gaan en de kans dat de Nederlander daarin slaagt is groot. Woensdag zal hij alvast geen concurrentie ondervinden van Van Aert. Die verkiest een korte vakantie boven een middagje cross. Vorig jaar was Van de Poel al de beste in Maldegem. Michael Vanthourenhout en Tim Merlier flankeerden hem op het podium.

Bij de vrouwen zal de Nederlandse Marianne Vos haar titel niet verdedigen. Wereldkampioene Sanne Cant, vorig jaar tweede, heeft deze keer de concurrentie van de Française Pauline Ferrand-Prévot, de Amerikanen Katherine Compton en Kaitlin Keough en de Britse Helen Wyman.

De start van wordt gegeven op de Gidsenlaan. Daarna trekt men het Sint-Annapark, waar de renners en rensters naast enkele natuurlijke hindernissen ook balkjes, een wasbord en een brug onder de wielen geschoven krijgen.

De Parkcross maakt deel uit van de Brico-Crossen, een klassement is daar niet aan verbonden.