BS Atheneeke denkt aan het milieu

Print
Tongeren - In BS Atheneeke te Tongeren besteden ze aandacht aan het leefmilieu van nu en morgen. De school werkt dan ook met hun leerlingen rond de uitdagingen, die de klimaatopwarming met zich meebrengt.

Vandaag namen de leerlingen van BS Atheneeke deel aan de jaarlijkse Dikketruiendag. Door een trui aan te trekken en de verwarming één graad lager te zetten verminderen we zelf onze uitstoot van CO2 en tonen we dat we inspanningen willen leveren om de klimaatopwarming op lange termijn aan te pakken.

Ze startten de dag met een speelse en energieke aerobicsessie, gegeven door de leerlingen van de afdeling sport van KTA Campus Plinius te Tongeren, om de dag opgewarmd te starten. Tijdens de speeltijd werd voor ieder kind een lekkere, warme kop chocolademelk in een milieuvriendelijke beker voorzien.

Tevens zetten ze zich in voor een afvalarme omgeving! Op school wordt gebruik gemaakt van herbruikbare flessen en doosjes voor drinken en eten. Ook het leerlingenparlement draagt zijn steentje bij door de omgeving van de school op te ruimen!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio