Ann Wauters is ook in Frankrijk een legende: Belgische wint publieksprijs als beste buitenlandse

Print
Ann Wauters is ook in Frankrijk een legende: Belgische wint publieksprijs als beste buitenlandse

Ann Wauters in actie bij Villeneuve d’Ascq Foto: BELGA

Ann Wauters is dinsdag verkozen tot één van de vijf beste buitenlandse speelsters in het twintigjarig bestaan van het Franse basketbalkampioenschap voor vrouwen. Wauters won de publieksprijs.

De 37-jarige Wauters kreeg 65 procent van de publieksstemmen, voldoende om haar plaats in het team van de vijf beste buitenlandse speelsters in het twintigjarig bestaan van de Franse liga te verzekeren.

Wauters kwam in haar carrière uit voor Valenciennes-Orchies (1998-2004) en Villeneuve d’Ascq (2014-2015). Met Valenciennes won ze twee maal de EuroLeague (2002 en 2004) en vier Franse titels, terwijl ze met Villeneuve d’Ascq de EuroCup op zak stak.

In het Franse team viel de keuze van het publiek, met 71 procent van de stemmen, op de kapiteine van het nationaal team, Céline Dumerc (Landes).

Ann Wauters speelt dit seizoen in Turkije voor Yakin Dogu. Na een meniscusoperatie eind december moet de veterane van de Belgian Cats forfait geven voor de twee EK-kwalificatiewedstrijden van de Belgische vrouwen, zaterdag in Tsjechië en op 14 februari in Kortrijk tegen Zwitserland.