Moeilijke loting voor Belgian Cats: basketvrouwen kennen tegenstanders op het WK basketbal

Print
Moeilijke loting voor Belgian Cats: basketvrouwen kennen tegenstanders op het WK basketbal

Foto: BELGA

De Belgian Cats (FIBA 28) nemen het in september op het WK vrouwenbasketbal in groep C op tegen Europees kampioen Spanje (FIVB 2), Japan (FIVB 13) en Puerto Rico (FIVB 22). Dat is het resultaat van de loting van dinsdag in het Spaanse San Cristobal de la Laguna, op het Canarische eiland Tenerife. België zat in de tweede bokaal.

De zestien landen worden onderverdeeld in vier groepen van vier. De groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de kwartfinales, de nummers twee en drie spelen barrages. Het WK wordt van 22 tot 30 september op Tenerife gespeeld. Voor de Belgian Cats, die vorig jaar brons veroverden op het EK, wordt het de eerste WK-deelname.

“De kwartfinales blijven het doel”, legde bondscoach Philip Mestdagh uit. “Al hadden we gastland Spanje liever vermeden.” De Cats verloren vorige zomer in Praag hun halve finale op het EK tegen de Spaanse vrouwen (72-88).

Het wordt voor de Cats hun eerste deelname aan een WK. “We zijn zeker niet ontevreden over de loting”, opende Mestdagh. “We willen laten zien dat onze medaille op het EK geen toevalstreffer was. De kwartfinales halen zou mooi zijn. Daarin zou Frankrijk of Australië de tegenstander kunnen zijn en eens je op dat punt bent aangekomen kan alles. De laatste acht moet mogelijk zijn met een Emma Meesseman, die past voor de WNBA deze zomer, en een Ann Wauters, die bulkt van de ervaring. Het doel is verder ervaring op te doen met het team en extra punten pakken om te stijgen op de wereldranglijst.”

Groep A: Zuid-Korea, Griekenland, Canada, Frankrijk

Groep B: Australië, Turkije, Argentinië, Nigeria

Groep C: Japan, Puerto Rico, België, Spanje

Groep D: Letland, Verenigde Staten, Senegal, China