Grappenmaker krijgt bakken kritiek nadat hij kat gebruikt als ‘natte spons’ om wagen te poetsen

Print

Grappenmaker krijgt bakken kritiek nadat hij kat gebruikt als ‘natte spons’ om wagen te poetsen

Een man uit de Russische stad Krasnodar krijgt het momenteel zwaar te verduren op sociale media. Hij dacht grappig uit de hoek te komen door een straatkat te gebruiken om zijn wagen te poetsen. De kijkers zagen er daarentegen de humor niet van in en beschuldigden hem prompt van dierenmishandeling.

De grappenmaker plaatste een video van het tafereel op zijn Instagram-account. De virale beelden laten duidelijk zien hoe hij de kat in een emmer water dopte en vervolgens over zijn Mercedes wreef. “Hij is perfect om de voorlichten te laten glanzen”, laat hij weten, terwijl de cameraman constant in de lach schiet.

Volgens lokale media was de kat niet eens zijn huisdier. Het zou gaan om een straatkat die net voordien op de motorkap van zijn wagen wandelde en daarom een ‘straf’ kreeg.

Ondanks dat beide mannen veel lol beleefden aan het voorval, waren de kijkers op sociale media een totaal andere mening toebedeeld. Het gros van hen beschouwde de daden van de man als dierenmishandeling. Een heleboel misnoegde reacties aan het adres van de man waren een logisch gevolg. “Iemand zou het gezicht van die man tegen de motorkap moeten wrijven”, klonk het bij iemand, terwijl anderen ook de cameraman onder vuur namen. “Het zijn twee idioten. Ik gok erop dat ze als kind gepest werden.”

Door de storm aan kritiek heeft de grappenmaker intussen de beelden verwijderd van zijn Instagram-profiel. De politie is wel een onderzoek gestart naar aanleiding van de video. Indien de man veroordeeld wordt, riskeert hij een celstraf van maximaal drie jaar.