Adrie van der Poel reageert gepikeerd op de heisa over zijn “Van Aert ademt niet”-uitspraak

Print
Adrie van der Poel reageert gepikeerd op de heisa over zijn “Van Aert ademt niet”-uitspraak

Foto: peter van trijen

“Van Aert ademt niet en rijdt gewoon rond”. Deze uitspraak van Adrie van der Poel tijdens het WK bedaarde de gemoederen in veldritland. Een dag later komt de vader van Mathieu van der Poel daarop terug. “Dat is een heel groot compliment”, zegt hij in een gesprek met Sporza.

Even terug naar zondag. Wout van Aert rijdt de tegenstand kapot in Valkenburg, inclusief torenhoog favoriet Mathieu van der Poel. Uiteraard is iedereen benieuwd naar de reactie van papa Adrie en die zegt onder andere het volgende: “Van Aert ademt niet en rijdt gewoon rond. Het verschil is gigantisch groot”. En ook: “Dat het gat vrij snel twee minuten was, is ook niet normaal. Dan mag je nog iets slechter zijn.”

Of hij hier iets meer bedoelde, was niet duidelijk, maar onder meer Michel Wuyts in ‘Sportweekend’ zag hier een regelrechte insinuatie in aan het adres van Van Aert. Die zou zich ‘medisch voorbereid’ hebben. Een storm in een glas water of niet? Een dag later reageert Adrie Van der Poel zelf bij Sporza.

“Ik kijk met een heel slecht gevoel terug op gisteren”, zegt hij. “Het was nooit mijn bedoeling om iemand te kwetsen, maar men denkt nu dat er iets is. Ze hebben het bij het verkeerde eind. Wout reed rond zonder te ademen: dat is een heel groot compliment. Daar lach ik mee als ik fietsclinics geef. Dat is een teken dat de conditie goed is en dat alles goed loopt.”

“Valkenburg had gisteren een schitterend podium. De beste heeft gewonnen. Volgend weekend is het weer cross. We wisten dat er vroeg of laat een nederlaag zat aan te komen en dat was nu op het WK. Maar sommige mensen zoeken schijnbaar van alles en dat is in zo’n kleine sport helemaal niet nodig.”