Star Wars-held krijgt eigen film: dit is de eerste trailer van ‘Solo: A Star Wars story’

Print

Star Wars-held krijgt eigen film: dit is de nieuwe trailer van ‘Solo: A Star Wars story’ Video: Twitter

In mei kunnen fans van de succesvolle Star Wars-reeks naar de bioscoop trekken om het verhaal achter de smokkelaar met een hart van goud te ontdekken. Zondag vingen de kijkers van de 52ste editie van de Super Bowl al een glimp op van de film toen er een korte teaser werd getoond tijdens een pauze. Disney verraste fans van de sciencefictionfilms maandag echter met een volledige trailer van de film die volledig gewijd is aan het leven van Han Solo. May the force be with you!

In Solo: A Star Wars story wordt de jonge Han Solo vertolkt door Alden Ehrenreich, die tijdens zijn avonturen wordt bijgestaan door niemand minder dan Woody Harrelson en Emilia Clarke. De film - die op zichzelf staat in het intussen uitgebreide Star Wars-universum - zal over de jonge jaren van de smokkelaar gaan en draait onder meer rond de ontmoeting tussen Solo en zijn toekomstige copiloot Chewbacca. Het verhaal speelt zich dus af voor de originele film Episode IV: A New Hope die in 1977 in de zalen kwam en waarin Harisson Ford gestalte gaf aan Han Solo.

De productie van de film ging niet van een leien dakje: Christopher Miller en Phil Lord die de film in goede banen moest leiden, werden afgelopen voorjaar de laan uitgestuurd. Het regisseursduo werd vervangen door Ron Howard, die verschillende scènes opnieuw wilde opnemen om er zijn stempel op te drukken. Er doken intussen ook geruchten op dat Lucasfilm - het productiehuis achter de prent - niet tevreden zou zijn over de acteerprestaties van hoofdrolspeler Ehrenreich.

Solo: A Star Wars story zal op 23 mei worden uitgebracht in de Belgische zalen. Het is voor de diehard fans dus nog even op de tanden bijten voor ze de kapitein van de Millennium Falcon - die het uiteindelijk tot generaal van de Rebellenalliantie schopt - aan het werk kunnen zien op het witte doek.