Ook campus de helix komt op tegen pesten

Print
Maasmechelen - De Vlaamse Week tegen Pesten vindt traditioneel plaats in de week voor de krokusvakantie. Ook op campus de helix werd een week lang het thema pesten onder de aandacht gebracht en werden oplossingen voor slachtoffers, leerlingen, leerkrachten en ouders aangereikt.

De slagzin van de Move tegen Pesten is “STIP IT", waarbij STIP staat voor "Samen Tegen Iemand Pesten". Leerlingen kunnen het Manipest ondertekenen, waarin ze akkoord moeten gaan met de volgende stellingen: “Ik vind pesten niet oké en ik zal er nooit aan meedoen.” “Ik praat erover, als pesten mij bang of verdrietig maakt.” “Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij.” “Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die wordt gepest.” Iedereen die dit ondertekent, mag 4 stippen op haar of zijn hand zetten. Ze zijn een soort anti-pestvirus. Hoe meer mensen ze op hun handen hebben, hoe meer het zich verspreidt.

In verschillende klassen ging het in de lessen Sociale activiteiten over deze campagne. Leerlingen mochten de vier stippen op hun hand zetten. Ook de directie schaarde zich achter de campagne. Ze zetten eveneens de vier stippen op hun hand en een levensgrote poster met de foto van alle directieleden siert als bewijs de trappenhal van de eerste graad. Leerlingen die met de stippen konden aantonen, dat ze het Manipest onderschrijven, kregen op dinsdag gratis soep, die bedeeld werd door leden van de leerlingenraad.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio