Internationale expo bij Global Art

Print
Tongeren - Global Art houdt in februari een internationale expo in Tongeren (Maastrichterstraat 40), met glaskunst, juwelen , keramiek, brons, composiet en schilderijen. Zowel figuratieve als abstracte kunst.

Tijdens een internationale expo in het Franse Cannes leren de Mexicaanse kunstenaar, Filiberto Montesinos en de Belgische kunstenares, Concetta Masiullo, met Italiaanse roots, elkaar beter kennen. Interessante expositiemogelijkheden worden uitgewisseld en zo vindt Concetta de weg naar de kunstgroep Global Art in Tongeren.
Concetta Masciullo toont haar abstracte explosieve schilderijen in olieverf op doek. Met palletmes brengt Concetta in verschillende lagen en in een fris kleurenpalet haar verf op doek, hierdoor
ontstaat er een mooi harmonieus geheel dat heel wat kijkers kan bekoren.
Wie eerder van figuratief werk en dierenportretten houdt, zal zeker genieten van de werken van Lilian Biermans, vaak op klein formaat geschilderd op doek.
Een konijntje, een schaapje of een stel koeien in de wei, Lilian brengt deze dieren in zachte kleuren tot bij ons.
Marian van den Berg toont op Monet geïnspireerde schilderijen, opgebouwd in vele lagen met krachtige streken.
Marian gebruikt een eerder donker kleurenpalet in haar abstracte werk , gemaakt in acryl op doek.
Goudsmid, juweelkunstenaar, Yoke Eyna toont haar juwelen in zilver, met hier en daar een toets in goud , gecombineerd met edelstenen.
Yoke legt in haar juwelen vaak een link naar de natuur, de kosmos en het leven in het algemeen.
Marlous Hendrikx brengt dieren in keramiek. Sommige dieren worden gedragen door een houten ondergrond, anderen staan op zichzelf.
Een uiltje of een kat in afwachting worden door Marlous in aardetinten tot leven gebracht. Marlous haar werk straalt warmte uit.
Daarenboven toont naast Glassart Petrico, glaskunst en juwelen , Marc Adons zijn beelden in brons.
Tenslotte hebben we in permanentie nog de kunst met de slak in de hoofdrol van Roland Menten, het keramiek van Guido Christiaens en de schilderijen van Theo Cloes en Marijke Cloes.
Ook deze maand zijn er 9 kunstwerken, waarbij bij verkoop de opbrengst integraal naar het Kinderkankerfonds gaat.
Al deze werken zijn op donderdagvoormiddag, zaterdagnamiddag en zondagvoormiddag te zien bij Global Art vzw, Maastrichterstraat 40 in Tongeren. Meer info : www.globalart.be , globalart@telenet.be.
 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio