3,65 miljoen mensen geïnformeerd over aanvullend pensioen

Print
3,65 miljoen mensen geïnformeerd over aanvullend pensioen

Foto: Jimmy Kets

Brussel -

3.650.124 werknemers en zelfstandigen kregen deze week een overzicht van hun aanvullend pensioen, de zogenoemde tweede pensioenpijler, opgebouwd op 1 januari 2017. Via het online pensioenportaal mypension.be kunnen ze de details van dit aanvullend pensioen bekijken. Dat meldt Sigedis, de vzw die de sociale loopbaangegevens beheert.

Sinds de lancering eind 2016 bezochten al meer dan 775.000 mensen ‘mijn aanvullend pensioen’ op het online pensioenportaal. De bezoeker krijgt er een compleet zicht op zijn tweedepijlerpensioen en moet niet langer puzzelen met diverse pensioenfiches van verschillende pensioeninstellingen.

Sigedis stuurt jaarlijks naar alle aangeslotenen een update van hun aanvullend pensioendossier via eBox en via mypension.be. Mensen die hun e-mailadres hebben geregistreerd in eBox of mypension.be, krijgen dan nog een bericht van deze update op hun persoonlijk e-mailadres. Vorig jaar kon de dienst zo 12 pct van alle aangeslotenen verwittigen via mail. Dit jaar heeft Sigedis al meer dan een half miljoen aangeslotenen op deze manier bereikt.

(belga)