Fransman Bardet moet passen voor Ruta del Sol na gênant huiselijk ongeluk

Print
Fransman Bardet moet passen voor Ruta del Sol na gênant huiselijk ongeluk

Foto: AFP

Romain Bardet zal “gedurende een tweetal weken” aan de kant staan nadat hij tijdens een ongelukje in huis verwondingen opgelopen heeft aan zijn linkeronderarm. Dat heeft zijn team AG2R maandag bekendgemaakt. De Fransman liep een snee op, die met een paar hechtingen moest worden dichtgemaakt. Bardet dient zo goed als zeker een kruis te maken over de Ruta del Sol, een vijfdaagse etappekoers door Andalusië die op 14 februari van start gaat.

Het zou gaan om een gênant accident, maar wat er exact gebeurd is, is voorlopig nog niet bekend. “ik was zondag het slachtoffer van een huiselijk accident, waardoor ik de hele dag op het spoed heb doorgebracht. Mijn onderarm moet immobiel blijven zodat de pezen goed kunnen genezen. Ik hoop snel terug op twee wielen te zitten.”, reageerde Bardet op zijn Facebookprofiel.

Op advies van de artsen draagt Bardet voor twee weken een spalk om zijn linkerarm. Hoe het programma van de Franse klimmer er de komende weken zal uitzien, hangt af van de revalidatie. In principe start hij in de Ardèche Classic (24/02), en neemt hij in maart deel aan de Strade Bianche in Italië.

Bardet, in 2016 tweede en vorig jaar derde in de Ronde van Frankrijk, trapte zijn seizoen eind januari af met de GP La Marseillaise. Hier eindigde hij op de achtste plaats.