Man redt gewonde zeemeeuw, maar daar is zijn ‘nieuwe vriend’ minder blij mee dan hij dacht

Print

Man redt gewonde zeemeeuw, maar daar is zijn ‘nieuwe vriend’ minder blij mee dan hij dacht Video: YouTube

De Nieuw-Zeelander Robert Tahau is met een video eensklaps een sensatie geworden op het internet. De truckchauffeur besloot een filmpje te maken van zichzelf nadat hij een gewonde zeemeeuw langs de kant van de weg had gered. Een mooi gebaar, al had hij duidelijk niet verwacht dat de vogel zelf minder blij zou zijn met het gezelschap.

De man redde de vogel afgelopen maand in Te Puke, tevens de stad waar hij werkt in een steengroeve. Tahau reed met zijn truck door de groeve toen hij de vogel langs de kant van de weg zag zitten. Vliegen zat er voor de zeemeeuw niet meer in, het dier had namelijk een gebroken vleugel.

Het bleek voldoende voor de truckchauffeur om het dier op eigen initiatief in veiligheid te brengen. Hij droeg de zeemeeuw tot in zijn truck, wikkelde het in een T-shirt en besloot nadien zijn vrienden op de hoogte te brengen aan de hand van een video.

Daar was de zeemeeuw echter niet zo blij mee. Terwijl Tahau uitleg gaf over de ontmoeting met zijn ‘nieuwe vriend’, kon de vogel het niet laten om de man meermaals in zijn gezicht te bijten. Een grappig tafereel voor vele kijkers, waarna de beelden al snel meer dan een miljoen keer werden bekeken.

Begraven

Het verhaal van de zeemeeuw eindigde weliswaar in mineur. De volgende ochtend was het dier al overleden. “Ik wilde het dier brengen naar Whakatane, mijn woonplaats”, vertelde de man aan New Zealand Herald. “Maar tegen de tijd dat ik daar aankwam, waren zowel de dierenarts als dierenorganisatie SPCA al gesloten. Daarom liet ik de vogel bij mij overnachten in een doos met een dekentje. Ik gaf hem ook wat nat brood.”

Zijn zorgen konden helaas niet baten. “Toen ik de volgende ochtend bij de zeemeeuw kwam, was hij overleden.” Aanvankelijk gooide hij de vogel bijgevolg over een hek in zijn tuin, maar niet veel later kwam hij toch op zijn stappen terug. Het feit dat de man tijdelijke internetfaam had vergaard op sociale media, kon Tahau alsnog overtuigen om de zeemeeuw op een waardige manier te begraven. “Ik dacht nu eenmaal dat enkel mijn vrienden op Facebook de video zouden opmerken, niet dat de beelden viraal zouden gaan”, concludeerde hij nog.