Goaltjesdief Perbet trapt Kortrijk naar zege bij STVV en alle PO1-kanshebbers op een hoopje

Print

KV Kortrijk heeft een uitstekende zaak gedaan in de strijd om Play-Off 1 door met 0-2 te gaan winnen op het veld van STVV. Twee keer stond sluipschutter Jérémy Perbet aan het kanon voor de uitgekookte Kerels. Door de zege staan Play-Off 1-pretendenten Standard, STVV, Waasland-Beveren en KV Kortrijk nu allemaal met 33 punten, op één punt van nummer zes Racing Genk. Bekijk de beelden vanaf 23u op Sportwereld.be.

STVV-coach Jonas De Roeck koos voor dezelfde elf die Genk vorige speeldag op 1-1 hielden. Bij Kortrijk bleef topscorer Chevalier op de bank, waarschijnlijk met het oog op de bekermatch in Genk. Kortrijk stond dan ook voor een wel heel cruciale week, met twee matchen tegen rechtstreekse PO1-concurrenten en de terugmatch van de halve finales in de beker tegen Genk. Een zege op Stayen bracht hen dus wel meteen naast STVV, Standard en Waasland-Beveren op de zesde plaats.

Plan-De Boeck

Het was STVV dat meteen voor het eerste gevaar zorgde, maar Dussaut besloot van dichtbij naast. Kortrijk kon wel even antwoorden toen Steppe zich bijna verkeek op een inzenden van Azouni. STVV hield achteraan alles goed dicht om met verzorgd combinatiespel uit te breken wanneer het mogelijk was. En al snel met succes: een copybook counter opgezet via Ajagun en Van der Bruggen, een lange ren op de flank van Ouali en de Fransman vond zijn landgenoot Perbet voor doel. De sluipschutter maakte koud af (0-1.)

Het werkte weer perfect, het plannetje van De Boeck: de snelle uitbraken van het trio Ouali-Ajagun-Azouni en daarachter op het middenveld de controle van Van Der Bruggen en Makarenko. STVV veroverde wel weer overwicht maar vond nauwelijks openingen, al moest Kaminski nog redding brengen op een schot van Vetokele. Even later had het zelfs 0-2 kunnen staan, maar Van Der Bruggen besloot op Steppe.

Overwicht STVV

Het laatste kwartier was onder impuls van Bezus helemaal voor de thuisploeg. Eerst was een knappe save van Kaminski nodig op een zwaar schot van De Norre en even later bracht de paal redding bij een poging van Dussaut. Al bij al kwamen de bezoekers aan de rust eigenlijk redelijk goed weg met die 0-1.

Na de rust was er aanvankelijk hetzelfde spelbeeld: overwicht voor STVV, met Legaer in de plaats van Dussaut maar KVK begon gezwind te schakelen. Na een schot van Azouni, gered door Steppe, was het voor een tweede keer raak.

Weer was het Perbet die wat onorthodox een voorzet van opnieuw Ouali op de borst controleerde en dan simpel inschoot (0-2). Match gespeeld, want Kortrijk voetbalde zo sterk georganiseerd en met zoveel vertrouwen dat een tam STVV nog nauwelijks probeerde. Van Der Bruggen schoot zelfs nog de 0-3 op Steppe. KVK nestelt zich mee op de zesde plaats en toonde zich helemaal klaar voor Genk dinsdag.

KVK springt met 33 punten over STVV naar de achtste plaats, de Limburgers tellen evenveel punten maar volgen met een wedstrijd minder gewonnen op de tiende plaats.