Hele klas begint uitzinnig dansfeest bij aankondiging van hun leerkracht

Print
Hele klas begint uitzinnig dansfeest bij aankondiging van hun leerkracht

Foto: Twitter

Wij moeten nog even wachten, maar in de Verenigde Staten is de nieuwste superheldenfilm ‘Black Panther’ al in premiere gegaan. Een bijzondere film, omdat alle hoofdpersonages Afrikaanse roots hebben en de film zich afspeelt in het fictieve en utopische koninkrijk Wakanda. Dat is een welvarende en vooruitstrevende samenleving, een beeld dat volledig breekt met de portrettering van Afrika zoals we het meestal zien.

Er is al heel wat inkt gevloeid over ‘Black Panther’ en niet in het minst omdat die zwarte kinderen (en kinderen met alle tinten bruin) rolmodellen geeft naar wie ze kunnen opkijken. Deze schoolkinderen in een schijnbaar voornamelijk zwarte klas, waren dan ook door het dolle heen toen ze hoorden dat ze met zijn allen naar de film zouden gaan kijken. Er ontstond een waar dansfeest in de klas, waar ook de witte kinderen met plezier aan meededen.

“De leerlingen hebben net ontdekt dat we naar ‘Black Panther’ gaan kijken”, schreef leerkracht Wade King op Twitter. “We zullen er een dag vol culturele lessen, Afrikaanse dansers en geschiedenis van maken, en dan gaan we naar de film.”

Ook de oprichter van de school filmde de dolblije leerlingen, die duidelijk lang hebben gewacht op een zwarte superheld.