Algemeen directeur UCLL helpt leerlingen Lucerna met studiekeuze

Print
Houthalen-Helchteren - In het kader van de begeleiding van leerlingen bij de juiste studiekeuze nodigt Lucernacollege Houthalen graag bevoegde gastsprekers uit. Zo sprak de heer Marc Vandewalle, Algemeen Directeur van de UCLL in de filmzaal de derdegraadsstudenten toe.

UCLL staat voor University College Leuven Limburg en verbindt twee regio's met campussen in Diepenbeek, Genk, Hasselt, Diest en Leuven. 14.000 studenten kunnen er terecht voor opleidingsgebieden als Gezondheidszorg, Welzijn, Technologie, Management en Lerarenopleiding, en dat op de niveaus van bachelor en master. Als baseline hanteert UCLL 'Hogeschool van de Moving Minds', waarbij men zich richt op een maatschappij die alsmaar meer onvoorspelbaar, onzeker, complex en dubbelzinnig wordt. Dat vraagt om een flexibele visie en projectmatig denken. Zo onderzoekt en ondersteunt UCLL onder meer de KMO's, vluchtelingen en zelfs de groene energie en voedingsgewoonten op Pukkelpop. Kritische zin, creativiteit en probleemoplossend denken zijn daarbij de sleutelvaardigheden voor de toekomst.

Via het studievoorbeeld van zijn eigen dochter illustreerde dhr. Vandewalle ook het belang van 'je goed te voelen' bij je studie. Naar jezelf kijken is soms belangrijker dan je punten in het secundair onderwijs. De leerlingen stelden tenslotte enkele pertinente vragen over studeren in het buitenland, BANABA's en vrijwilligerswerk, die vakkundig beantwoord werden. Een leerzame lezing voor de leerlingen in hun traject van de studiekeuze.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio