Kenneth en Céline Gabriels beiden Vlaams Kampioen Karate Kumite 2018

Print
Kenneth en Céline Gabriels beiden Vlaams Kampioen Karate Kumite 2018

Foto: Christa Christa Ruysen

Leopoldsburg - Zaterdag 27 januari 2018 vond het Vlaams kampioenschap Karate plaats in Schoten. In totaal streden er weer een 150-tal karateka’s voor deze titel in hun leeftijd en gewichtscategorie. Dat zowel voor kata als voor kumite. Kenneth en Céline namen enkel deel aan kumite, het echte vechten tegen een tegenstander, in de namiddag.

Céline vocht in de categorie Junioren Dames+. Haar eerste ronde werd een lastige wedstrijd, maar Céline won uiteindelijk toch overtuigend en ging zo door naar de tweede ronde. Ook die werd verdiend gewonnen en zo mocht ze het opnemen in de finale. Daar vocht Céline goed en won ze de finale op een overtuigende manier. Het werd 3-1, en zo mocht zij het goud mee naar huis nemen en dus ook de titel van Vlaams kampioen 2018.

Kenneth vocht in de categorie Senioren-. Eerder twijfelde hij aan zijn deelname omdat hij een lichte kwetsuur had opgelopen op de laatste training en omdat hij binnen twee weken klaar moet staan op de Serie A International tornooi te Guadalajara in Spanje. Maar als achtvoudig Vlaams kampioen nam hij dan toch maar deel. Hij won zijn eerste en tweede ronde op een zeer overtuigende en duidelijke manier. In de finale kwam hij snel en onverwachts 3-0 op achterstand, maar door zijn inzet en ervaring wist hij toch snel deze wedstrijd in handen te nemen. Met enkele zeer mooie acties won hij toch overtuigend met 8-5 als einduitslag.

Kenneth en Céline zijn lid van Fighting Karate Hasselt, Eliteatleten van de VKF /BKF en willen ook graag hun coach Peter, hun ouders, hun sponsors en meegereisde supporters van harte bedanken

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio