Twee jaar voorwaardelijk voor lid van Maaslandse Daltons wegens dealen en partnergeweld

Print
Twee jaar voorwaardelijk voor lid van Maaslandse Daltons wegens dealen en partnergeweld

Foto: Photo News

Hasselt / Maaseik -

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft donderdag de 31-jarige Hakim Zammouri, lid van een beruchte familie uit Maaseik, veroordeeld tot 2 jaar voorwaardelijke celstraf en 6.600 euro boete, waarvan de helft met uitstel, wegens het dealen van coke en wegens partnergeweld. Het lid van de Maaslandse Daltons sloeg zijn vriendin in het bijzijn van zijn eigen dochtertje en haar zoontje.

De man was eerst bij verstek veroordeeld en kreeg toen alles effectief opgelegd. Wegens het bevel tot onmiddellijke aanhouding belandde hij achter de tralies. Na het aantekenen van verzet kreeg hij een nieuw proces.

Tussen 1 januari en 20 februari 2015 dealde hij coke, onder meer aan vrienden. Naar aanleiding van de vaststellingen van intrafamiliaal geweld deed de politie een huiszoeking. Hakim bleek 3 gsm’s, 4 dosissen cocaïne en 1.070 euro cash op zak te hebben. Op 19 februari 2015 ging hij door het lint tegen zijn vriendin, die hem in Hasselt opgevangen had nadat hij pas de gevangenis had verlaten. Er ontstond discussie over een wapen, dat hij in het huis van zijn vriendin bewaarde.

In het bijzijn van de twee kindjes trok hij haar bij de haren. Hij sloeg en schopte haar. Er sneuvelde ook een salontafel. Als ze haar familie nog zou contacteren, zou haar hele familie eraan gaan, zei hij.

Hakim Zammouri kreeg in het verleden 15 maanden cel voor afpersing en vrijheidsberoving. Aan het uitstel dat hij van de Hasseltse rechtbank kreeg, zijn voorwaarden verbonden. Hij moet zijn alcohol- en drugsprobleem aanpakken, wegblijven uit het drugsmilieu, zich laten begeleiden inzake huisvesting en budgetbeheer en werk zoeken. Tot slot moet hij tachtig uren gemeenschapsdienst verrichten.