Tien Roemeense inbrekers aangehouden voor diefstallenplaag in Limburg

Print
Tien Roemeense inbrekers aangehouden voor diefstallenplaag in Limburg

Foto: DBA

Hasselt / Ham / Beringen / Tessenderlo -

De Limburgse onderzoeksrechter heeft donderdag tien Roemeense inbrekers aangehouden en opgesloten. Ze vormden een rondtrekkende dadergroepering om diefstallen te plegen. Woensdag vonden in het Brusselse acht huiszoekingen plaats waarbij een groot deel van de buit gerecupereerd is. De waarde bedraagt meerdere tienduizenden euro. Dat maakte de federale gerechtelijke politie (FGP) donderdag bekend.

De speurders voerden donderdag zes huiszoekingen uit in woningen in Vorst, Brussel, Schaarbeek, Sint-Genesius-Rode, Sint-Jans-Molenbeek en Jette en twee invallen in garages in Ganshoren. De teruggevonden buit bestond uit merkkleding, parfums, uurwerken, gereedschappen, sigaretten, geld, dure sportkleding en -schoenen. De Limburgse fgp’ers kregen de steun van de collega’s van Leuven, de dienst hondensteun en teams van lokale politiezones in het Brusselse. De politiemensen namen vier voertuigen in beslag die de bende gebruikte. Bij de politieactie werd een tachtigtal mensen ingezet.

Een routinecontrole van de lokale politie Beringen-Ham-Tessenderlo op 24 oktober 2017 leidde tot het oprollen van de dievenbende. Kort voor middernacht zetten agenten op de Staatsbaan in Ham een voertuig met Roemeense nummerplaten aan de kant. Dat was vlakbij het op- en afrittencomplex van de E313. Aan boord bevonden zich drie Roemenen die geen plausibele uitleg hadden voor hun aanwezigheid in Ham. Door een inbrakenplaag op dat moment en de prioriteit van het Limburgse parket voor het bestrijden van woninginbraken, werd de Limburgse FGP met het verder onderzoek belast.

Dankzij gespecialiseerde politietechnieken konden de speurders achterhalen dat de drie deel uitmaakten van een grotere bende, die over het hele land actief was. Het Brusselse vormde hun thuisbasis. De groep had het vooral op handelszaken gemunt. Hun buit stockeerden ze tijdelijk in garageboxen. Woensdag pakten de speciale eenheden van de federale politie in Brussel een deel van de bende op, nadat ze zich eerder die nacht naar Limburg hadden verplaatst.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio