Vrouw aangehouden voor 473 wietplanten in Maasmechelen

Print
Vrouw aangehouden voor 473 wietplanten in Maasmechelen
Maasmechelen -

De onderzoeksrechter in Tongeren heeft een 33-jarige vrouw uit Maasmechelen onder elektronisch toezicht geplaatst voor een wietplantage in het huis waarin ze verbleef.

De politie van Lanaken-Maasmechelen (LaMa) viel dinsdag haar woning op de Bloemenlaan in Maasmechelen binnen en stootte er in de kelder op 473 oogstrijpe planten. De kelder was onderverdeeld in twee teeltruimtes. Dat heeft de politie LaMa donderdag bekendgemaakt.

De politie kon in het huis de 33-jarige vrouwelijke verdachte arresteren. Ze verscheen woensdag bij de onderzoeksrechter in Tongeren, die haar een enkelband gaf.

Leden van de technische en wetenschappelijke politie van de federale politie deden een sporenonderzoek. De stroomtoevoer voor de plantage werd illegaal afgetakt. De civiele bescherming zorgde voor de opruiming van de plantage en de vernietiging van de wietplanten.

Maandag 15 januari werd op dezelfde Bloemenlaan ook al een wietplantage ontdekt. Een 53-jarige man uit Maasmechelen zit in de cel voor betrokkenheid bij deze plantage en nog een teeltinstallatie op de Rijksweg in Maasmechelen. In totaal ging het toen om 1.200 wietplanten.