Binnenkort kan je ‘Mario Kart’ op je smartphone spelen én naar de nieuwe Mario-film gaan

Print
Binnenkort kan je ‘Mario Kart’ op je smartphone spelen én naar de nieuwe Mario-film gaan

Fans van Super Mario opgelet, want Nintendo werkt aan twee nieuwe titels rond het iconische gamefiguur. Het Japans bedrijf kondigt het smartphone spel ‘Mario Kart Tour’ en een animatiefilm aan. Daarnaast werd de startdatum voor de onlinedienst van de ‘Nintendo Switch’ bekend gemaakt.

Super Mario is nog steeds een van de bekendste figuren in de gamewereld en daar maakt Nintendo duidelijk gebruik van. Via een tweet kondigde het bedrijf de komst van de populaire Mario Kart-reeks naar smartphones aan. Het spel krijgt de naam ‘Mario Kart Tour’ en wordt ergens tussen april van dit jaar en maart van volgend jaar verwacht.

‘Mario Kart Tour’ is het vijfde spel dat de Japanse spelletjesmaker voor de smartphone maakt. Ongeveer een jaar geleden brachten ze het eerste smartphone Mario-spel ‘Super Mario Run’ uit. Dat spel werd snelst groeiende iOS-app ooit. In de eerste week telde het al 50 miljoen downloads. De andere drie Nintendo-apps zijn ‘Fire Emblem Heroes’, ‘Animal Crossing: Pocket Camp’ en ‘Miitomo’.

Mario-film

Nintendo heeft nog niet veel informatie vrijgegeven over de komende animatiefilm, enkel dat het een samenwerking wordt met de filmstudio Illumination, de mensen achter ‘Dispicable me’ en ‘Minions’. Universal Pictures en Nintendo zullen de film samen financieren, waarbij Universal Pictures voor de wereldwijde distributie zal zorgen.

De film heeft nog geen naam gekregen en zou volgens Nintendo niet over Mario gaan, maar de Super Mario zal wel een hoofdrol krijgen. Het is de bedoeling dat de film voor de Olympische Spelen van Tokyo 2020 in de bioscopen verschijnt. Dat is ook wanneer het bedrijf haar themapark ‘Super Nintendo Land’ hoopt te openen.

Tot slot kondigde Nintendo dat de spelconsole ‘Nintendo Switch’ een eigen onlineservice krijgt. Die zal vanaf september dit jaar beschikbaar zijn. De dienst zal 3,20 euro per maand, 6,40 euro per kwartaal en 16 euro per jaar kosten. Abonnees kunnen het dan online tegen elkaar opnemen. Daarnaast krijgen zij toegang tot gratis versies van enkele Nintendo-klassiekers.