Drie studenten PXL geven les aan lectoren en professoren

Print

Foto: PXL-Education lerarenopleiding

Hasselt - Op donderdag 25 januari organiseerde de AUHL in samenwerking met Universiteit Hasselt en Hogeschool PXL haar tweejaarlijkse onderwijs- en inspiratiedag met als thema 'Onderwijsinnovatie en technologie'. Deze inspiratiedag vond plaats in PXL-Congress.

De namiddag begon met een expo onderwijstechnologie waar de laatste nieuwe onderwijstechnologieën werden gepresenteerd. Vervolgens werd een interactief panelgesprek gehouden met input van een videogesprek met Peter Hinssen. Daarna konden de deelnemers kiezen tussen een aantal workshops. Zo was er ook de workshop Activerend lesgeven, gegeven door drie studenten van de lerarenopleiding: Daen Dubrulle, Michiel Van Empten en Rani Goyens.

De studenten namen tijdens de workshop drie verschillende ICT-tools (Mentimeter, Kahoot en Socrative) kritisch en hands-on onder de loep. Ze zoomden in op de wijze waarop ICT kan ingezet worden in de hedendaagse onderwijspraktijk. De implementatie van ICT in de klas is niet altijd evident en sommige leraren kijken er terughoudend tegenaan. Toch bieden ICT-tools veel voordelen: ze kunnen onder andere ingezet worden om het onderwijs te verrijken, als verwerkingsmiddel, ter ondersteuning en om te differentiëren. De lerarenopleiding van Hogeschool PXL maakt de keuze om in te zetten op leerkrachten van morgen die enerzijds scholen, leerkrachten en leerlingen wegwijs maken in de digitale revolutie en anderzijds de onderwijskundige meerwaarde ervan kunnen aanwenden om leerlingen de optimale kansen te bieden die ze verdienen.

Zowel leraren, lectoren als professoren volgden deze workshop. De deelnemers deden actief mee en stelden kritische vragen. De sessie werd zeer positief onthaald. Vooral de onmiddellijke bruikbaarheid van de tools in de eigen klaspraktijk werd benadrukt. Nadien konden de drie PXL-studenten als volwaardige (junior-)collega’s meegenieten van een hapje en een drankje.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio