Mode

Dus daarom draagt de Queen altijd outfits in knalkleuren

Print
Dus daarom draagt de Queen altijd outfits in knalkleuren

Foto: Photo News

Als er een foto van de Britse koningin Elizabeth II (91) opduikt, draagt ze altijd een bontgekleurde outfit. Van felroze, kanariegeel of koningsblauw: er is geen knalkleur dat ze schuwt. Maar de vorstin kiest niet zonder reden voor opvallende tinten, zo verklapt haar schoondochter in een nieuwe documentaire.

Sophie Helen Mountbatten-Windsor is de echtgenote van prins Edward, de jongste zoon van de Queen en prins Philip, en komt aan het woord in de nieuwste documentaire over de koningin “The Queen at 90’. Daarin vertelt ze onder meer waarom haar schoonmoeder altijd de voorkeur geeft aan felle mantelpakjes en een bijpassende hoed.

Voor de fans

“Ze moet opvallen zodat de mensen kunnen zeggen: “Ik zag de koningin”. Als ze ergens in het openbaar verschijnt, zijn de fans talrijk aanwezig. Iemand die op de eerste rij, maar evenzeer iemand die op de vijftiende rij in het publiek staat wil kunnen zeggen dat hij (een beetje) van Hare Majesteit heeft gezien toen ze voorbij wandelde”, klinkt het.

Dus daarom draagt de Queen altijd outfits in knalkleuren

Om op te vallen

Daarnaast zijn de opvallende kledingkeuzes voor de koningin om haar leidinggevende functie in de verf te zetten. Ze geven haar een zelfverzekerde uitstraling die respect afdwingt van een hele natie. “De koningin is zich er altijd van bewust geweest dat ze zich van de massa moet onderscheiden. Daarom heeft mode altijd een belangrijke rol gespeeld”, zei Caroline de Guitaut, curator bij de Royal Collection Trust, eerder in een reactie aan The New York Times.

Nooit impulsief

Het is ook een feit dat de vorstin nooit op het allerlaatste moment beslist wat ze zal aantrekken. Dat vertrouwde Karl-Ludwig Rehse, die sinds 1988 kledij maakt voor de royal, eerder toe aan CNN. “‘Het is niet zo dat de koningin volgende week ergens naartoe gaat en denkt: “Wat ga ik dragen?” Soms liggen de kledingkeuzes zes maanden of een jaar op voorhand vast”, klonk het.

Niet te missen