Nieuwe versie van Monopoly speciaal voor valsspelers

Print
Nieuwe versie van Monopoly speciaal voor valsspelers

Foto: Hasbro

Fans van Monopoly die het niet zo nauw nemen met de spelregels kunnen de nieuwste telg uit de Hasbro-stal op hun verlanglijstje zetten. De speelgoedmagnaat lanceert een versie van het bekende bordspel, speciaal voor valsspelers.

“Een recente studie van Hasbro heeft aangetoond dat bijna de helft van de spelers probeert vals te spelen tijdens Monopoly”, legt Senior Vice President van Hasbro Jonathan Berkowitz uit. “Dus besloten we dat het tijd was om de fans te geven wat ze willen: een Monopoly-spel dat valsspelen aanmoedigt.”

Nieuwe versie van Monopoly speciaal voor valsspelers
Foto: Hasbro

Het spel kreeg de naam Monopoly Cheaters Edition en bevat naast de ‘gewone’ spelelementen ook een paar handboeien en 15 ‘Cheater Cards’ die je aanzetten tot lepe trucjes. Zo’n kaart kan je bijvoorbeeld voorstellen om iets meer geld mee te gritsen als je langs Start passeert, of stiekem een hotel te plaatsen zonder ervoor te betalen. Spelers worden beloond voor hun valsspelen, maar net zo goed afgestraft als ze betrapt worden.

Er is nog een nieuwigheid. “Voor het eerst in de geschiedenis van Monopoly, is er niet één verantwoordelijke voor de bank”, aldus Berkowitz. “Spelers zijn zelf verantwoordelijk voor de bank wanneer ze aan de beurt zijn. Dat maakt het makkelijker om vals te spelen of bijvoorbeeld een bankroof te plegen.”