Toneelgroep Plan B met hoge nood in ‘Plasse Partout’

Print
Toneelgroep Plan B met hoge nood in ‘Plasse Partout’

Foto: Rudi Bagusat

Genk - Het Genks theatergezelschap Plan B stelt haar zesde toneelstuk voor: ‘Plasse Partout’. En zoals de titel al doet verraden, speelt het gebeuren zich af in... een toilet. En niet zomaar één: het verhaal neemt de toeschouwer namelijk mee naar het sanitair gedeelte van de chique Dancing Club ’79 in het Genk van 1979!

Mevrouw Lizette slijt haar dagen in de club als toiletdame. Steffi en Jill, haar kleinkinderen, proberen al de hele avond geld bij haar af te troggelen om meer drank te kunnen kopen. Dennis, de zoon van de eigenaar en playboy van de zaak moet ervoor zorgen dat alle dames in Club ’79 genoeg aandacht krijgen, véél drank bestellen en bijgevolg voor een goede omzet zorgen. Dat loopt gesmeerd, tot hij Lola, zijn eerste liefje tegenkomt… En dat is nog maar het begin van deze hilarische komedie!

Toneelgroep Plan B schrijft haar theaterscripts helemaal zelf. Na de succesvolle en door OpenDoek Limburg gelauwerde producties ‘Ondergronds’ (2016) en ‘Zarinda’ (2017) brengt voorzitter Rudi Bagusat ook deze keer weer een ontspannend theaterspektakel boordevol spanning, romantiek, avontuur, uiteraard overgoten met een flinke portie humor. Plan B wil zo haar traditie voortzetten met eigentijdse scripts, eigentijdse humor en een verhaal dat je (nog) nergens anders hebt gezien. De groep staat niet alleen in voor het script, ook de regie is in eigen handen. “En met een decorteam om ‘u’ tegen te zeggen, krijgen de acteurs ook nog eens een setting van jewelste om hun kunnen te tonen”, glundert Guido Ubachs, acteur in ‘Plasse Partout’. “De repetities lopen stilaan op kruissnelheid, want over enkele dagen is het zover: dan trekken we naar het Stadhuis van Genk om er te repeteren in de Schouwburg!”

Wil je ‘Plasse Partout’ komen bewonderen, dan kan dat op 16-17-23-24 februari 2018, telkens om 20 uur in de Schouwburg van Genk. Tickets kosten 10 euro en kan je reserveren via toneelgroepplanb@hotmail.be

Acteurs: Alice Foesters, Guido Ubachs, Elyne Gommers, Sien Koopmans, Elke Gebruers, Tabitha Linsen, Sophie Van Bael, Fons Lemmens en Els Deckers.Regie en script: Rudi Bagusat

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio