Lyceum actief op Europees niveau

Print
Lyceum actief op Europees niveau

Foto: Heleen Pecinovsky

Genk - De laatste week van januari was het O.L.V.-Lyceum van Genk erg actief op Europees niveau. Elena Marinakis en Stephanie Pellens van het vijfde jaar namen deel aan de Straatsburgreis van MEP Limburg (Model European Parliament). Ze bezochten onder meer de Raad van Europa, het Europees Hof van de Rechten van de Mens en het Europees Parlement.

Ynys Convents, ook een vijfdejaars, vertegenwoordigde de school en België op de West-Europese MEP-conferentie in Lier. Een tachtigtal jongeren, vooral uit West-Europa, debatteerden er over actuele Europese thema’s.

Op 25 januari was er in het Europees Parlement in Brussel een EPAS-dag voor 42 Belgische scholen. Het European Parliament Ambassador School-project, dat in alle EU-landen loopt, wil dat Belgische en Europese scholen met elkaar in contact komen om zo de Europese gedachte dichter bij de jongeren te brengen. Alessia Randazzo en Kiara Koenen van het zesde jaar en de leerkrachten A. Knevels en A. Schampaert vertegenwoordigden het Lyceum - voorlopig als enige Limburgse school - op deze meeting!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio