55 ijsberen voor eerste nieuwjaarsduik in Houthalen-Helchteren

Print
Houthalen-Helchteren - Zondag trotseerde de burgemeester samen met 50 andere ijsberen het ijskoude water voor de eerste nieuwjaarsduik in Houthalen-Helchteren.

Zaterdagnamiddag staken de 'vrienden van de burgemeester', inclusief Burgemeester Alain Yzermans, de handen uit de mouwen om de eerste voorbereidingen te treffen voor de nieuwjaarsreceptie van sp.a-groen+ en de allereerste Nieuwjaarsduik van Houthalen-Helchteren in De Plas van Kelchterhoef.

De zaal kreeg een mooie aankleding en zondagochtend waren de eersten alweer terug paraat. Het harde werk werd beloond met een mooie opkomst. Maar liefst 55 ijsberen, waaronder natuurlijk de burgemeester zelf en schepen Myriam Bellio, trotseerden het koude water onder het toezicht van een 400-tal supporters, para atleet Yannick Vandeput, verschillende prominenten uit de politiek, het Rode Kruis en zelfs duikers vanop het water. Er werd niets aan het toeval overgelaten.

De jury had een zware taak om de leukst verklede ijsberen eruit te pikken, die achteraf een leuke attentie kregen. Het geheel werd tevens ingekleurd door de aanwezigheid van clown August die groot en klein kon amuseren. Het was een waar spektakel, leuk om te zien welke mooi in beeld werd gebracht door de leden van fotoclub Oost-Raw. Moe maar voldaan kan teruggeblikt worden op een mooi evenement. Samen Sterk!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio