Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Daarom zal Anthony Kumpen nooit kunnen meerijden in de Dakar-rally

Daarom zal Anthony Kumpen nooit kunnen meerijden in de Dakar-rally

Foto: Monster Energy

Tweevoudig Europees kampioen NASCAR Anthony Kumpen slaat de handen in elkaar met Monster Energy; samen zijn ze ambitieus om van 2018 een jaar vol topprestaties te maken in de NASCAR Whelen Euro Series. Deze samenwerking opent voor Anthony ook deuren voor andere actiesporten. Deze zou hij zelf eens graag uitproberen.

“Ik ben sowieso een fanaat van alles wat met motoren te maken heeft. Vroeger was ik een enorme Jetski en quad fanaat, maar heb totaal geen talent op twee wielen. Eigenlijk spreken alle extreme sporten spreken mij aan. Ik vind persoonlijk ook dat er meer aandacht mag zijn voor de atleten van actiesporten in vergelijking met teamsporten. De uren training en risico’s die deze atleten in hun sport steken zijn niet te onderschatten.”

Ook wintersport spreekt Anthony enorm aan. “Ik ski al van sinds mijn 5 jaar, jaarlijks ga ik dan ook met het gezin de bergen in om mijn skills boven te halen. In mijn jeugd heb ik ook vaak aan Kickboksen gedaan; een MMA fight is dus zeker een optie om eens te proberen.”

Dakar

Een keertje meedoen aan de woestijnrally Dakar ziet Anthony dan weer niet zitten. “Voor Dakar is mijn coördinatie te slecht, ik denk dat ik gewoon verloren rij vlak na de start. Dat argument heb ik ooit in een interview gebruikt. Mijn teamgenoot Bert Longin en ik rijden altijd fout als we ergens heen moeten, daarom rijd ik steeds met 2 GPS ‘n in de auto. Maar de wedstrijd op zich is natuurlijk waanzinnig.”

Niet te missen