Kapotte motor kost Tsjoen het podium in WRC2-rally van Monte Carlo

Print
Kapotte motor kost Tsjoen het podium in WRC2-rally van Monte Carlo

Foto: VDB VDB

Kevin Abbring en Pieter Tsjoen (Ford Fiesta R5) hebben de zware openingsrit van zaterdag in de rally van Monte Carlo niet overleefd. Het duo ging, net als zoveel andere rijders, van de baan en beschadigde daarbij de motor. Abbring en Tsjoen bereikten nog wel de finish maar moesten door een kapotte motor de handdoek werpen. Weg podium in de WRC2.

“De eerste rit had alles van een overlevingstocht en helaas hebben wij het niet gehaald”, aldus Pieter Tsjoen. “Het is doodjammer maar dit hoort bij de rallysport. We wisten dat er nog zoveel kon en zou gebeuren. Ik weet niet met welk woord ik de omstandigheden deze ochtend zou moeten beschrijven. Op de ene plaats lag er sneeuw, op de andere een dikke brei en overal waren sporen van rijders die in de fout gegaan waren. Het had meer weg van een kerkhof.”

“Op een bepaald punt zijn wij rechtdoor gegaan. Zonder erg. We kwamen op een akker terecht. Bij het oprijden van de weg beschadigden we de radiator. Vijf km voor de finish kregen we een alarm dat de motor warm liep. Ofwel is zo’n alarm echt ofwel kan het ook zijn dat sneeuw zo’n alarm veroorzaakt. Wij zijn gewoon verder gereden met de tiende tijd algemeen als resultaat. We waren zelfs sneller dan Thierry Neuville. Maar daar stopte onze rally. Het alarm was wel degelijk echt. Alle water was uit de radiator verdwenen en daarmee ook alle kracht”, legt Tsjoen uit.

“Voor Zweden heeft dit geen gevolgen. Ik heb al geïnformeerd naar een nieuwe motor en die zal er zijn. Voor het budget heeft dat wél gevolgen. Zonder extra partners wordt het moeilijk om dit jaar de geplande derde WK rally te rijden.”