Food

"Stop je chocolade nooit in de koelkast"

Print
"Stop je chocolade nooit in de koelkast"

Foto: Shutterstock

Het is een vraag die vaak opduikt op blogs of in allerlei keukens wereldwijd. Mag die doos chocolade in de koelkast of niet? Een chocoladekenner uit Nieuw-Zeeland is formeel. "Neen. Zelfs al is het buiten dertig graden, dan nog stop je chocolade niet in de koelkast."

Luke Owen Smith runt 'The Chocolate Bar' in Nieuw-Zeeland en is een echte chocolade-aficionado. The Chocolate Bar stuurt maandelijke luxe-chocolade in cadeauverpakking op naar verschillende klanten dus Smith is een kenner als het op het bewaren van chocolade aankomt. 

Aan Stuff, een website voor foodies, vertelt de expert dat je chocolade "nooit in de koelkast mag bewaren, ook niet als er buiten een hittegolf aan de gang is".

"De koude temperatuur van de koelkast maakt de chocolade dof en zorgt ervoor dat niet alle smaken kunnen vrijkomen", legt hij uit. De overgang van koud naar warm kan er ook voor zorgen dat je chocolade condenseert en dat de suiker aan de oppervlakte zichtbaar wordt. Dan krijgt je chocolade een witte waas. 

Fris, donker en droog 

Net als zon is dus ook koude een vijand van chocolade. Chocolade bewaar je dan ook altijd op een "frisse, donkere en droge plaats". 

Is het toch extreem warm en dreigt je chocolade te smelten, leg je chocolade dan toch even in de ijskast maar altijd "in een afgesloten doos", en laat hem "bekomen tot kamertemperatuur" voor je ze opeet. 

Wil je echt van je zwarte goud genieten, bewaar en eet chocolade dus altijd op kamertemperatuur 

Niet te missen