Karen Damen gaat op dieet richting Lotto Arena

Print
Karen Damen gaat op dieet richting Lotto Arena

Foto: Olivier Matthys

Karen Damen (43) wil voor haar eerste soloconcert op 16 maart tien kilo lichter in de Lotto Arena staan. Voor dat concert hebben voorlopig drieduizend mensen een kaartje gekocht.

De laatste rechte lijn naar het eerste soloconcert van Karen Damen is ingezet. Op 7 februari begint het programma Karen Maakt een Plaat, vijf weken later staat de Lotto Arena op haar te wachten. Voor 16 maart wil Damen tien kilo kwijt zijn. Daarvoor werkt ze samen met een voedingsconsulent die vaak werkt met acteurs die bijvoorbeeld moeten vermageren voor een rol. “Ik ben goed op weg, want ik ben op tien dagen vier kilo verloren. Niet dat ik op dieet moet, maar met het oog op dat concert voel ik me beter met een paar kilo minder, ik ben dan gewoon gelukkiger.”

Voor het concert zijn 3.000 kaartjes verkocht; de Antwerpse concertzaal kan 8.050 bezoekers herbergen. Karen Damen ligt er niet wakker van: “Het zou natuurlijk fijn zijn als het vol zit, maar drie- of vijfduizend is ook goed. Ik wil niet koste wat het kost die zaal vullen, ik wil dat de mensen luisteren naar mijn liedjes. Dat geldt ook voor de plaat: voorlopig draait alleen Radio 2 het eerste nummer Een Ander Spoor, daar ben ik blij mee. K3 werd ook alleen op Radio 2 gedraaid. (lacht) Daarom vind ik dat mijn plaat niet kán floppen. Een eigen plaat was een droom, die heb ik gerealiseerd.”

In de Lotto Arena staat Karen Damen alvast op het podium met hiphopper Tourist LeMC, met wie ze op haar plaat een duet zingt.