Elise Mertens blikt vooruit op historische halve finale: “Ik heb de trofee al gezien op televisie”

Print
Elise Mertens blikt vooruit op historische halve finale: “Ik heb de trofee al gezien op televisie”

Foto: Photo News

Elise Mertens (WTA 37) probeert zich donderdag om 04u00 Belgische tijd tegen de Deense Caroline Wozniacki (WTA 2) te plaatsen voor een historische finaleplek op de Australian Open. “De halve finale spelen is een grote droom die uitkomt”, verklaarde de 22-jarige Hamontse.

LEES OOK: Ouders van coach en partner Robbe Ceyssens over Elise Mertens: “Thuis gaat het zo weinig mogelijk over tennis”

“Als iemand me voor de start van het toernooi gezegd had dat ik de halve finales zou halen, had ik wellicht hard moeten lachen”, gaf Mertens toe. “Ik trof een kwalificatiespeelster in de eerste ronde en wist dus dat er kansen lagen om door te stoten. Nadien bekeek ik het wedstrijd per wedstrijd. Nu de halve finales afwerken, geeft me echt een wow-gevoel. Maar ik wil nog niet van ophouden weten en voel dat ik nog energie heb om door te gaan.”

Mertens kan na Kim Clijsters en Justine Henin de derde Belgische worden die de finale van een grandslamtoernooi haalt. Dan moet onze landgenote wel voorbij Wozniacki, het nummer twee van de wereld. “Zij heeft erg veel ervaring”, weet Mertens. “Ze leest het spel goed en verdedigt ijzersterk. Ik ga proberen om me op mezelf te focussen en geconcentreerd te blijven. Het vrouwentennis is hard geëvolueerd, en het verschil met de absolute top als Wozniacki is niet meer onoverbrugbaar. Ik heb de trofee al gezien op televisie maar hoop haar snel in het echt vast te nemen.”

LEES OOK: Elise Mertens oogst dankzij geweldige Australian Open: sprong voorwaarts op WTA-ranglijst en bom prijzengeld