© Instagram

Shania Gooris overstelpt door haatreacties: “Ik was een slet en moest iets aan mijn hangborsten laten doen”

Toen Shania Gooris afgelopen zomer met de 40ste verjaardag van mama Kelly een badpakfoto online plaatste, had ze nooit verwacht dat er zoveel kritiek op zou komen. De dochter van Kelly Pfaff en Sam Gooris werd overstelpt met haatreacties, al laat ze nu in Humo weten zich daar weinig van aan te trekken. “Het is mijn lichaam. Ik moet erin leven en ik ben er tevreden mee.”

nkdr

“Al die commentaar die ik daarop heb gekregen, had ik echt niet verwacht”, vertelt de 17-jarige Shania. “Zelfs mijn vader, die heel beschermend is, zag er geen graten in toen ik hem vroeg of ik die foto mocht posten.”

En toch stroomden ze binnen, de haatreacties: “Op die foto droeg ik een hoog uitgesneden seventiesbadpak, dat je borsten een beetje platdrukt. Dat was kennelijk genoeg om me te bodyshamen. Ik moest snel borstoefeningen gaan doen, zeiden ze, voor het te laat was. Waar bemoeien ze zich mee? Het is mijn lichaam. Ik moet erin leven en ik ben er tevreden mee.”

Er waren ook mensen die het voor Shania opnamen in de reacties op het internet. “Heel lief hoor, maar ook dat heb ik niet nodig. Ik kan het zelf wel aan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer